Nieuws

Brusselse Eurosong-kandidaat Jérémie Makiese naar de finale zaterdag

© Jérémie Makiese
Updated: 13-05-2022 - 17:03

UPDATE: Jérémie eindigde uiteindelijk 19de op het Songfestival dat zaterdag 14 mei plaatsvond.

Goed nieuws! De Brusselse Jérémie Makiese heeft het donderdag gehaald in de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Italië met het nummer "Miss You". 🤩 Dat betekent dat ons land zaterdag dus meedoet met de finale van de liedjeswedstrijd. Weet je nog niet wie Jérémie is of wat het Eurovisiesongfestival nu exact is? Lees er via de link hieronder meer over! 👇

Wie is Jérémie Makiese?

  • Hij werd geboren in Antwerpen en heeft Congelese roots.
  • Toen hij 6 was, verhuisde hij naar het Brusselse. Nu woont hij in Ukkel.
  • Hij won vorig jaar The Voice Belgique, de Waalse variant van The Voice van Vlaanderen. 🏆
  • Hij is tweetalig en spreekt Nederlands en Frans.
  • Naast zingen, houdt hij van voetbal. Hij is doelman in een professionele ploeg. ⚽ Voor Eurosong zet hij zijn voetbalcarrière even op pauze.

Het nummer "Miss you" van Jérémie Makiese was donderdagavond tijdens de halve finale een van de tien nummers die geselecteerd werden voor de grote finale.

In totaal deden er donderdagavond 18 landen mee aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De eerste halve finale werd dinsdagavond uitgezonden.

Jérémie was als 16de aan de beurt en deed het supergoed. Dat vonden ook de kijkers en ons land werd als eerste van de tien landen afgeroepen die door mochten naar de finale.

Die finale wordt zaterdag 14 mei uitgezonden om 21 uur op Eén en VRT NU, maar kan je ook via de livestream op Youtube kijken.

Duimen maar voor Jérémie en België! 🙌

Bekijk hier alvast zijn optreden tijdens de halve finale van 12 mei.👇