Brusselse jongeren in actie voor verkeersveiligheid en mobiliteit  

© goodplanet

Kende je Streetmotion al? Dat is een project van GoodPlanet waarbij 40 Brusselse groepen verschillende uitdagingen aangingen rond mobiliteit en verkeersveiligheid. Van september tot nu kaartten leerlingen uit het secundair onderwijs de nood aan voor een betere en duurzame mobiliteit.

Elke week werden er leuke uitdagingen gelanceerd: een selfie op de fiets, een bushokje vullen met zoveel mogelijk vrienden, valse boetes uitdelen aan auto's in de buurt, enzovoort... In groepjes van maximum 5 personen kon je punten verdienen door de foto's van je uitdagingen te uploaden.

winnaars streetmotion
© goodplanet

Er waren mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs was een Eurostar retourticket naar Londen voor de hele groep! En de winnaars waren... de MABOSTARS!

StreetMotion3 c goodplanet
© goodplanet

Om duurzame mobiliteit in de kijker te zetten, werd vélo M² uitgenodigd. Er werd een slow race uitgevoerd: om ter traagst fietsen! En door ter plekke te fietsen maakten ze elektriciteit die dan weer zorgde voor muziek tijdens de prijsuitreiking!

StreetMotion2 c goodplanet
© goodplanet

Begin 2019 gaat er een nieuwe Streetmotion van start dus hou BRUZZ Ket zeker in de gaten! Bekijk alle foto’s van de voorbije Streetmotion op hun Instagram-account.

Het winnende Streetmotionfilmpje

Hier het winnende filmpje van Clara, Flore, Bes & Maud van de MABOSTARS.

Lees meer over