Dag van de Jeugdbeweging

© Sven Gatz
| Op de Dag van de Jeugdbeweging kon je ontbijten aan het Centraal Station. Ook minister Sven Gatz (zelf ook bij de jeugdbeweging geweest) was er bij.

Vandaag is het vrijdag 19 oktober en is het weer Dag van de Jeugdbeweging. Iedereen die bij een jeugdbeweging is, mag vandaag in uniform naar school.

Met deze speciale dag maken tienduizenden jongeren net als de voorbije jaren reclame voor hun jeugdbeweging. Deze jeugdbewegingen staan een dag lang in de kijker: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Wist jij dat er zoveel jeugdbewegingen waren?

De jeugdbeweging is heel belangrijk, zegt een van de mensen achter de Dag van de Jeugdbeweging. "Een jeugdbeweging is de ideale plaats om je vrije tijd op een zinvolle manier in te vullen en je maakt er vrienden voor het leven."

Said zeescouts
Ook onze BRUZZ-collega Saïd kwam vanochtend fier toe op de redactie in zijn zeecouts-uniform.

Acties

Heel de dag lang worden er in heel Vlaanderen en Brussel allerlei activiteiten opgezet. Zo kon je vanochtend aan het Centraal Station in Brussel een ontbijt gaan halen. Daar was ook Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz aanwezig en hij stuurde ons de foto hierboven door. De Dag van de Jeugdbeweging, daar hoort natuurlijk ook een kampvuur bij! Daar kan je vanavond naar toe, maar vergeet je marshmallows niet om op een stokje te steken en in het vuur te smelten!

Als je wilt weten welke acties er in jouw buurt nog zijn vandaag, kijk je best even op deze website.

Volgend jaar vindt de Dag van de Jeugdbeweging plaats op 18 oktober.

En jij...?

Ben jij bij de jeugdbeweging en trek jij vandaag ook in uniform naar school? Laat het ons weten in de reacties hieronder.