Nieuws

Dante Vanzeir verlaat Union en trekt naar de New York Red Bulls

© Photo News

De 24-jarige Union-spits Dante Vanzeir zal vanaf volgend seizoen niet meer te zien zijn in het Dudenpark. Hij ruilt zijn club in voor de New Yorkse ‘Red Bulls’. Het is een langverwachte transfer, die volgens Union zelf bijna helemaal rond is nu.

Het is al langer geweten dat Vanzeir erover dacht Union te verlaten en naar de ‘Major League Soccer’ te trekken. Dat is de eersteklasse voetbalcompetitie van Noord-Amerika, dus zo’n beetje de Jupiler Pro League van bij ons. En nu is de deal dus zo goed als officieel.

Het is onbekend hoeveel de New York Red Bulls voor Vanzeir betaald hebben. Maar Transfermarkt, een site die alle transfers ter wereld opvolgt en analyseert, schat de waarde van Vanzeir op vijf miljoen euro.

Vanzeirs Union-carrière in cijfers

⚽ Speelt sinds 2020 bij Union 

⚽ 91 wedstrijden gespeeld

⚽ 48 doelpunten gemaakt

⚽ 21 assists gegeven

De MLS gaat pas eind februari van start, dat is enkele maandan later dan de Belgische competitie. Het zal dus nog wel even duren voor we Vanzeir in zijn nieuwe ploeg in actie kunnen zien.

Wie neemt Vanzeirs positie in?

Als een topspeler zoals Vanzeir vertrekt bij een ploeg, moet er natuurlijk een goede vervanger komen.

Union heeft daarvoor Yorbe Vertessen ingeschakeld, een Belgische aanvaller die op huurbasis overkomt van de Nederlandse club PSV. Dat betekent dat Union de speler huurt. Vertessen zal vanaf de volgende training bij Union aansluiten, bij trainer Karel Geraerts.