KLIK

De actualiteit door de ogen van basisschool De Wimpel

De leerlingen van basisschool De Wimpel uit Elsene volgden het nieuws voor BRUZZ ket. Deze nieuwsfeiten zijn hen het meest bijgebleven.

  • Nieuwsfeit 1: School van de toekomst

De Mozaïekschool is dé school van de toekomst. De leerlingen van het zesde leerjaar mogen dat deze week twee dagen lang tonen op een onderwijsbeurs in Gent. Hun lessenpakket past zich aan hun niveau aan. Het is niet langer klassikaal met een juf voor het bord. Elke leerling heeft een tablet die rechtstreeks in contact staat met de leerkracht. De oude eetzaal werd omgevormd tot een open ruimte zonder handboeken.

  • Nieuwsfeit 2: Exoskelet helpt verlamde man weer lopen

Een 30-jarige man die na een ernstige val van top tot teen verlamd raakte, heeft weer kunnen lopen met een exoskelet dat hij met zijn geest bestuurt. Franse wetenschappers spreken van een baanbrekende ontwikkeling. “Het voelde alsof ik de eerste man op de maan was.”

  • Nieuwsfeit 3: grote expo over Leonardo da Vinci in het Louvre

In het Louvre in Parijs is de eerste overzichtstentoonstelling ooit gewijd aan Leonardo da Vinci geopend. Tien jaar is eraan gewerkt en het resultaat is verbluffend. Leonardo maakte amper 15 schilderijen en elf ervan hangen in het Louvre, samen met een duizelingwekkend aantal schetsen, studies, kopieën en werk van voorlopers, tijdgenoten en leerlingen. Kunnen we nu het mysterie doorgronden?