De BRUZZ Ket top 5 voor het Anima filmfestival

Tijdens de Krokusvakantie kan je naar de leukste animatiefilms op het filmfestival Anima.

BRUZZ Ket gidst je door het programma en maakt een top 5:

Coco

In de familie van de jonge Miguel is muziek al sinds generaties gebannen. Tot zijn grote verdriet, want hij droomt ervan ooit een even beroemde zanger te worden als zijn idool Ernesto de la Cruz. Vastbesloten zijn talent te bewijzen, belandt hij bij toeval in het Land van de Doden. Dat land is, tot zijn grote verwondering, een en al kleur! Daar sluit hij vriendschap met Hector, een vriendelijke, maar tamelijk lepe, jongen. Samen proberen zij achter het ware verhaal van Miguels familie te komen...

  • donderdag 15 februari om 14 uur (Studio 5)

Coco

Gruwelijke Rijmen

… of: wanneer Roald Dahl het sprookje heruitvindt... Stel je eens voor dat Roodkapje en Sneeuwwitje oude vriendinnen zijn... Zij slaan de handen ineen om zich te ontdoen van hongerige wolven of een moordlustige stiefmoeder. En wat zou Jacob (van de bonenstaak) doen als Assepoester zijn charmant buurmeisje was ? Een wolf met dandyallures doet hun verhaal...

  • zondag 18 februari om 14 uur (Studio 5)

Gruwelijke Rijmen

ZOOks

In de wereld waarin Robin leeft, wordt de natuur beschouwd als de grote vijand van de mens. Op een dag verdwijnt Robins moeder. Zij gaat naar haar op zoek en betreedt daarvoor het verboden woud, waar zij het gezelschap krijgt van een geheimzinnige « wilde jongen ». Kunnen zij haar redden en slagen zij erin de fatale breuk in het evenwicht tussen mens en natuur af te wenden?

  • zaterdag 10 februari om 17.45 uur (Studio 4)

Lees ook het oordeel van onze X-pert Adam

ZOOks

Zombillenium

De strenge controleur Hector besluit het pretpark Zombillenium te inspecteren om het te sluiten. Daar ontdekt hij dat de lokale legende waar is: de directeur is een knecht van de duivel en de bedienden zijn vampiers, weerwolven en zombies… Maar hij zit in de val: hij kan niet weg en wordt zelf een zombie. Hij zal nu al het mogelijke doen om zijn dochter Lucie, die hem dood waant, terug te vinden.

  • vrijdag 16 februari om 14 uur (Studio 5)

Zombillenium

We gaan op berenjacht

Stan, Katie, Rosie, Max, een naamloze baby en Rufus de hond vertrekken op avontuur: zij gaan op zoek naar een beer, een heel grote, dikke beer. Deze door en door Britse film is een bewerking van het beroemde geïllustreerde boek van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

  • woensdag 14 februari om 16 uur (Studio 5)

We gaan op berenjacht

Animafestival

WANNEER: van 9 tot 18 februari

WAAR: Flagey, Elsene