Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (1)

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Een nieuwe stripmuur in Neder-Over-Heembeek

509efbbe-muurschilderingdagboek4.jpg
© Striproute Brussel

De leerlingen van de Franstalige basisschool van Heembeek kregen bij hun terugkeer naar school een leuke verrassing. De tekenares Aurélie maakte er namelijk een prachtige muurschildering getiteld "Het Dagboek van Cerise". Die gaat over een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om ooit schrijfster te worden en is daarom begonnen met een dagboek.

De muurschildering toont Cerise die hoog in een boom zit terwijl ze door haar dagboek bladert. Onderaan staat een vos en dat is niet toevallig. “Ik wilde er Cerise weergeven, maar ook de buurt en de omgeving van de school”, zegt de tekenares. “De schoolkinderen vertelden me dat er sinds de lockdown een vossenfamilie haar intrek had genomen in de tuin van de school. Een buitenkansje voor mij, want ik ben dol op het tekenen van dieren!”

2. Het Atomium telde deze zomer zo'n 190.000 bezoekers

atomium.jpg

In juli en augustus hebben een recordaantal mensen een bezoek gebracht aan het Atomium. Augustus was met meer dan 100.000 bezoekers een absolute recordmaand voor het Atomium.

Er waren deze zomer veel toeristen uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, maar ook mensen uit de Verenigde Staten, India en Latijns-Amerika weten het monument na de coronaperiode opnieuw te vinden. Ook het Belgische publiek, goed voor meer dan een derde van het aantal bezoekers, blijft de weg naar de negen aluminiumbollen vinden. De helft van de Belgische bezoekers komt uit Brussel.

3. Canadese tiktokker vindt zijn gestolen laptop terug door een tracker

canadese_tiktokker.jpg
© Tony AubĂ©

In een video vertelt de Canadese tiktokker Tony hoe hij via geolocalisatie zijn gestolen laptop kon terugvinden in een huis in Jette. In de video, die intussen duizenden keren werd bekeken, vertelt hij hoe uiteindelijk met hulp van de politie een dievenbende kon worden opgerold. Volgens de politie is het opsporen met geolocatie niet zo simpel als het lijkt.

Tony kreeg niet alleen zijn laptop terug, de politie heeft bij de inval ook honderden andere elektronische toestellen gevonden. Het zou om een zeer actieve dievenbende gaan.

4. Rapper Damso neemt pauze om met zijn camper te reizen

damso_rapper_rap_c_photonews.jpg
© Photonews

Het is al langer een droom van Damso om een eigen camper om te bouwen tot een reizende studio. Begin augustus had hij een verhaal op Instagram geplaatst waarin hij aan zijn fans bekendmaakte dat hij een camper had gekocht. "Ik weet niet hoe het met je gaat, maar weet dat er een man is die zojuist zijn droom heeft waargemaakt. Ik heb mijn camper gekocht", schreef hij.

Voor echte fans komt de aankondiging van Damso niet helemaal als een verrassing. De voorbije jaren liet hij al een paar keer vallen dat hij "de wereld wilde rondreizen in een camper met een studio erin”, zo vertelde hij tijdens een interview. “Ik zou gewoon rustig kunnen slapen, midden in een bos met alles wat ik nodig heb om muziek te maken.”

5. Ben jij naar Pommelien Thijs gaan kijken?

pommelien.jpg
© Belgaimage

Pommelien Thijs heeft opgetreden in het Warandepark. Dat deed ze tijdens Boterhammen in het Park, het gratis middagfestival van de AB. De 22-jarige popster uit Kessel staat al de hele zomer bovenaan de hitlijsten en stak eerder ook al drie MIA's op zak. "Deze it-girl kon dus niet ontbreken op de affiche", zegt de organisatie.

Bekijk hier de reportage van BRUZZ.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.