Nieuws

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (17)

© LEGO Group

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. IJspegels aan fontein bij Simonis

737fb3c5-fonteinsimonis.jpg
© Dimitri Strobbe

Door de plotselinge lage temperaturen is de Cabosse-fontein aan Simonis bevroren. Daardoor lijkt het dat de grote zeppelin boven de fontein wordt gedragen door ijspegels.

In de winter blijven er maar vier fonteinen aan in Brussel en de Cabosse-fontein is daar één van. Door de koude temperaturen zijn sinds vorige week ook deze vier fonteinen afgesloten.

2. Brussel start het koudeplan

daklozen.jpg
© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ

Het koudeplan is een plan vanuit het Brussels Gewest om thuis- en daklozen opvang te bieden zodat ze in een warme omgeving kunnen slapen.

Doordat de temperaturen enorm laag waren de voorbije dagen is dit meer dan nodig en zijn er extra opvangplaatsen voorzien.

3. Brusselse Nina Pinzarrone haalt brons op EK kunstschaatsen

04d311ca-1872schaatsternina-pinzarrone5csaskia-vanderstichele.jpg
© Saskia Vanderstichele

De 17-jarige Nina Pinzarrone uit Brussel won zaterdag de bronze medaille in het EK kunstschaatsen.

Naast Nina deden ook twee andere Belgische meisjes mee. De 24-jarige Loena Hendrickx ging met de goude medaille naar huis. Jade Hovine eindigde op de 23ste plaats.

4. Zangeres Lous and the Yakuza vecht tegen multiple sclerose

f4315c19-select-nov-lous-and-yakuza-iota.jpg

De Brusselse zangeres Lous and the Yakuza deelde woensdag een bericht op Instagram waarin ze schrijft dat ze lijdt aan multiple sclerose. Lous and the Yakuza kan je ook wel kennen van het liedje 'Dilemme'. Door haar verhaal te delen op sociale media hoopt ze dat mensen moed kunnen vinden in haar verhaal.

Wat is multiple sclerose?

Multiple sclerose, of MS, is een ongeneesbare ziekte die voorkomt in het centrale zenuwstelsel, hersenen of in het ruggenmerg. Het zorgt ervoor dat je niet meer goed kan lopen en je dus met krukken moet wandelen of in een rolstoel moet zitten.

 

5. Cinema palace heeft een recordaantal bezoekers

palace.jpg
© Saskia Vanderstichele

Cinema Palace kondigde aan dat ze in 2023 een recordaantal bezoekers hadden. Wat het meeste opvalt, is dat er steeds meer jonge bezoekers komen. Dat komt door de variatie aan activiteiten die de cinema organiseert.

Lees meer over