De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (19)

© MIA's via Facebook

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Komt er binnenkort een zwemvijver in Neerpede in Anderlecht?

vijver_neerpede.jpg
© Bart Dewaele

Brussel wil een gebied van 400 hectare (dat zijn bijna 591 voetbalvelden) in Anderlecht omvormen tot een groot natuur- en recreatiepark. Daarbij willen ze tegen 2026 van de Middenvijver een natuurlijke zwemvijver maken.

Toch zijn de bewoners bang dat de zwemvijver hun rust en de biodiversiteit gaat verstoren. Het is dus nog niet helemaal zeker of de zwemvijver er komt.

2. Vier Nederlandstalige scholen in Brussel krijgen een nieuwe refter

brusselseschoolrefterskrijgenmake-over.png
© Kabinet Gatz

De Brusselse minister van financiën, Sven Gatz, heeft besloten om 145.428 euro vrij te maken om de refters van vier Brusselse scholen te vernieuwen.

De refters van basisschool Instituut van de Ursulinen in Koekelberg, basisschool Raymond Van Belle in Anderlecht, Sint-Lukas Kunsthumaniora in Schaarbeek en basisschool Ten Nude in Brussel zien er binnenkort helemaal anders uit.

3. Brussels muzikaal talent in de kijker voor Week van de Belgische Muziek

week_van_de_belgische_muziek.jpg

Vorige week was het de Week van de Belgische Muziek. Dat betekent dat er extra aandacht wordt gegeven aan Belgische artiesten.

De hele week lang werd bij BRUZZKet Brussels muzikaal talent in de kijker gezet.

4. Meer cultuuruitstappen voor leerlingen Nederlandstalige basisscholen

c77ffc59-62ltzkvtc.jpg

Cultuur is belangrijk in onze samenleving, en zeker ook voor kinderen. Daarom wil de Nederlandstalige overheid in Brussel, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), extra geld geven aan scholen. In totaal willen ze 280.000 euro investeren.

Met dat geld wil de VGC zorgen dat elke Brusselse leerling uit het Nederlandstalig basisonderwijs minstens één keer per jaar naar een cultuuractiviteit kan gaan.

5. Angèle, Brihang en ICP Studios krijgen een MIA van de muzieksector

mia.jpg
© MIA's via Facebook

Brihang, Angèle en ICP Recording Studios zijn de drie Brusselaars die woensdagavond een MIA wonnen. De Music Industry Awards (MIA's) werden dit jaar uitgereikt in het Antwerps Sportpaleis.

Er vallen in totaal 19 MIA's te winnen, waarvan elf door het publiek worden gekozen en acht door de muzieksector zelf. Bij die laatste won Brihang de prijs voor "Artwork", Angèle voor "Videoclip", en ICP Recording Studios de "Sector Lifetime Achievement Award".

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.