Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (21)

© Pro Velo

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Eerste Nederlandstalige jeugdraad in Schaarbeek

gemeente_schaarbeek.jpg
© Gemeente Schaarbeek

Woensdag kwam voor het eerst de Nederlandstalige jeugdraad samen in Schaarbeek. Enkele jongeren tussen 10 en 18 jaar kwamen samen in het gemeentehuis van Schaarbeek om op een speelse manier de werking van de jeugdraad te ontdekken. Tijdens verschillende workshops en spelletjes dachten ze na over hun rol en de toekomst van de gemeente.

2. 300 Volkswagen Kevers op Love Bugs Parade in Brussel

vw_kever.jpg

Zondag kwamen meer dan 300 Volkswagen Kevers, Beetles en Combi's samen op de jaarlijkse Love Bugs Parade in Brussel. Deze parade wordt speciaal georganiseerd om het Keverautootje te vieren. Iedereen kon gratis de prachtige auto's komen bewonderen.

3. Werkstraf voor wie dieren mishandelt

dieren.jpg
© Saskia Vanderstichele

Het eerste Brusselse wetboek voor Dierenwelzijn wordt binnenkort goedgekeurd. De regering wil dierenmishandeling beter controleren en het meer bestraffen. Zo is het mogelijk dat er als straf in een dierenopvang moet gewerkt worden. Naast dierenmishandeling wordt ook vluchtmisdrijf nadat een dier is aangereden strafbaar, en worden huisdieren als volwaardige leden van een huishouden beschouwd.

4. Schaarbeeks carnaval keert na vijf jaar terug

carnaval.jpg
© SaS / BRUZZ

De Schaarbeekse carnavalsoptocht is na vijf jaar terug en gaat door op 16 maart. Deze optocht wordt ook wel 'Scharnaval' genoemd en is de grootste van Brussel. Er zijn wel een paar dingen veranderd sinds de laatste keer. De stoet maakt nu een kleinere lus en er is geen verkiezing voor een nieuwe Prins of Prinses Carnaval.

5. Minder Brusselse kinderen hebben eigen fiets

fietsen.jpg
© Pro Velo

Elk jaar doet de organisatie Pro Velo een bevraging over fietstrends. Uit deze bevraging blijkt dat er in 2023 meer mensen met de fiets gingen, minder kinderen een eigen fiets hadden en er meer fietsen werden gestolen dan een jaar voordien.

Lees meer over