De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (23)

© Ivan Put

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Zo'n 900 tractoren blokkeren het verkeer

Vandaag betogen landbouwers opnieuw in Brussel. Ze zijn met zo'n negenhonderd tractoren en dat leidt tot heel wat verkeershinder. De protesterende boeren hebben gebouwen in de buurt van het Schumanplein bekogeld met eieren. Ze hebben ook brand aangestoken met banden, stro en straatmeubilair.

2. Animatiefilmfestival Anima: nog tot 3 maart in Flagey

anima.jpeg
© Anima Festival

Nog tot 3 maart kan je een hele week lang naar verschillende films gaan kijken op het Anima Festival. Dat is het internationaal animatiefestival in Brussel. De animatiefilms kan je gaan zien in het Flageygebouw of het Marni Theater. Bezoek de website van het festival voor meer informatie.

Een ticket kost 6,50 euro voor kinderen onder 12 jaar.

3. Leerlingen Collège Saint-Pierre Jette aangevallen op schoolreis

Op een ferry, op de terugweg van een schoolreis in Engeland, zijn leerlingen van het Collège Saint-Pierre in Jette aangevallen door twee personen. Enkele leerlingen liepen daarbij verwondingen op. De school gaat een klacht indienen.

Het ging om twee Engelsmannen: een dronken man en zijn zoon. Na een interventie van de politie, moesten beide mannen de rest van de trip doorbrengen in een gescheiden ruimte op de boot. "Tijdens de nacht moesten we meerdere leerlingen kalmeren, tot 3 uur ‘s nachts", zegt de leerkracht nog.

4. Vier nieuwe gemeenten voor Kidical Mass 2024

kidical_mass_brussels_foto.jpg
© Kidical Mass Brussels

Kidical Mass, de fietsparade bedoeld om kinderen en ouders op de fiets te krijgen, strijkt dit seizoen neer in vier nieuwe Brusselse deelgemeentes. Dat laat de organisatie maandag weten in een persbericht. Het gaat om Neder-Over-Heembeek, Brussel-Stad, Etterbeek en Sint-Gillis.

De eerste Kidical Mass was in Schaarbeek. Door de nieuwe locaties kunnen ze dit jaar 60 fietsparades organiseren.

5. Brusselse natuurorganisaties waarschuwen voor overstekende padden

Fietsers en joggers moeten in de maanden februari en maart rekening houden met overstekende padden. “Vooral na zonsondergang is het uitkijken.”

Vrijwilligers hielpen al zo'n veertigtal dieren om veilig de drukke wegen over te steken, op weg naar hun broedplaatsen in poelen en vijvers.

c696a53d-1878beestig-brusselpadcshutterstock.jpg
Lees meer over