Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (26)

© JMB/BRUZZ

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Bekende verkleedwinkel Palais des Cotillons moet sluiten

De verkleedwinkel in de Lombardstraat bestaat al sinds 1912 maar is nu failliet. Dat komt door de stijgende energieprijzen en de dalende passage van klanten in het centrum. Klanten zullen hun verkleedkleren en feestspullen nu dus ergens anders moeten halen.

2. Brusselse bakkers verkopen éclairs voor het goede doel

20240318 eclair day
© DVLKO

Zaterdag organiseerde de stichting KickCancer voor de vierde keer de Dag van de Eclair. Meer dan dertig Brusselse bakkers, chocolatiers en patissiers verkochten daarom zaterdag massaal éclairs.

Daarmee willen ze kinderen met kanker, of die ooit kanker hebben overwonnen, en hun families steunen.

3. Koekelbergse basisschool begint met vierdaagse schoolweek door lerarentekort

291740385_510830357505459_7263317747759750135_n.jpg
© Facebook Insituut van de Ursulinen

In basisschool Instituut van de Ursulinen zijn al langer te weinig leerkrachten voor het aantal leerlingen dat er les volgt. Om het lerarentekort op te lossen voert de school daarom een vierdaagse lesweek in.

Het is ondertussen de zesde school in het Brussels Gewest die deze maatregel invoert.

4. Kinderen gaan in pyjama naar school voor pyjamadag

20210312_5de_leerjaar_bednet_c_carolus_magnus.jpg
© Carolus Magnus

Deze dag is een initiatief van Bednet, een organisatie die langdurig zieke kinderen helpt om thuis les te kunnen volgen. Zo blijven deze kinderen mee met de lessen en kunnen ze het contact met hun klasgenootjes behouden.

Op dit moment zijn er veertig Brusselse kinderen en jongeren die les volgen via Bednet. Maar de organisatie wil nog meer scholen en leerlingen bereiken, zodat meer zieke kinderen de les op deze manier kunnen blijven volgen.

5. Geen spelers Union in selectie Rode Duivels

Bondscoach Domenico Tedesco heeft donderdagochtend zijn selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke internationale wedstrijden (interlands) van de Rode Duivels in Ierland en Engeland. Daar zitten geen spelers van Union Saint-Gilloise bij. Anderlecht-verdedigers Vertonghen en Debast spelen wel mee.

220240229 union-wint-van-brugge-halve-finale-beker-van-belgie-4cphotonews.jpg
© Photonews
Lees meer over