Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (27)

© DVLKO

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Hoorapparaten en robots bouwen op de VUB Kinderuniversiteit

kinderuniversiteit.jpg
© VUB Kinderuniversiteit

Wetenschap en studeren kan heel leuk zijn. Dat is de boodschap van de VUB Kinderuniversiteit. Donderdag konden leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een dag lang ontdekken hoe alles werkt op een universiteit. “Ik zou graag wetenschapper worden om meer te weten te komen over het leven.”

2. Urban Youth Games van start in Sint-Jans-Molenbeek

youth_games.jpeg
© RV

Donderdag ging de vijfde editie van de Urban Youth Games van start in Molenbeek. Dat is een groot evenement waarbij kinderen uit Brussel samen olympische sporten beoefenen.

De sporten zijn zowel voor kinderen met, als voor kinderen zonder een handicap. De focus ligt dan ook op inclusie. Zo zorgen ze ervoor dat niemand wordt uitgesloten.

3. De Japanse kerselaars staan weer in bloei

japanse_kerselaar_vv.jpg
© Ivan Put

Aan het einde van maart start de bloeiperiode van de Japanse kerselaar. Met hun mooie roze bloesems wordt zo de lente goed ingezet.

De Japanse kerselaar is in veel straten van Brussel te bewonderen. Je kan ze onder andere vinden in de Emile Maxlaan en de Diamantlaan in Schaarbeek, de Kerselarenlaan in Sint-Lambrechts-Woluwe, en nog veel meer.

4. 2.100 mensen betogen in Brussel tegen racisme

In Brussel zijn zondagmiddag verschillende mensen de straat op gekomen om te betogen tegen racisme en voor gelijke rechten.

21 maart was het ook de Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dat is een dag waar mensen over de hele wereld samenkomen om te praten over waarom het zo belangrijk is om iedereen gelijk te behandelen, ongeacht hoe ze eruitzien, waar ze vandaan komen of wat ze geloven.

5. De fietsbeurs Bike Brussels zamelt fietsen in voor Fietsbiebs

c5cce41e-bakfiets.jpeg
© Bike Brussels

Dit weekend kon je naar de zesde editie van Bike Brussels in Tour & Taxis. Op deze fietsbeurs kon je allerlei fietsen uitproberen.

Deze keer werden er ook fietsen ingezameld voor de Brusselse Fietsbiebs. Zo willen ze meer kinderen de mogelijkheid geven om naar school te fietsen op Wereld Fiets Dag op 3 juni.

Lees meer over