Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (28)

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Brusselse moslims vieren Eid al-Fitr

suikerfeest_2.jpg

De ramadan is gedaan! Dat vierden de moslims met een feest dat van dinsdagavond 9 april tot woensdagavond 10 april duurde. Dat feest heet Eid al-Fitr en wordt ook wel Suikerfeest genoemd.

Moslims kwamen samen met hun hele familie om lekker te eten. Hiermee vierden ze het einde van hun jaarlijkse vastenperiode.

2. Justitiepaleis heeft tijdelijk een tekort aan toiletpapier

a47d3fc5-1855justitiepaleis20bewerkt-printcbart-dewaele.jpg
© Bart Dewaele

In het Brusselse Justitiepaleis is er een probleem met de bestelling van het toiletpapier. Deze liep vertraging op omdat er een nieuw contract nodig was. Daardoor is er al een tijdje te weinig toiletpapier.

Ondertussen is er een oplossing gevonden en is er een nieuwe bestelling geplaatst.

3. Volg broedende slechtvalken via een livestream

download.png
© Valken voor iedereen

Sinds 5 april kan je live meekijken in het nest van drie slechtvalkparen in Brussel. Hun eerste eitjes zijn al gelegd en deze week worden hun eerste jongen verwacht.

Benieuwd wanneer hun eitjes gaan uitkomen? Houd de livestream van 'Valken voor iedereen' zeker in het oog.

4. VGC-speelpleinen vieren hun 50ste verjaardag

7da9ec62-vgc-speelpleinenvierenhun50steverjaardagmeteengrootfeest.jpg
© BRUZZ

De VGC-speelpleinen vierden vrijdag hun 50ste verjaardag. Met een groot feest kwamen de 22 speelpleinwerkingen samen om de paasvakantie goed af te sluiten.

Tijdens het feest kon je meedoen aan allerlei activiteiten: springkastelen onveilig maken, sumoworstelen, dansen, en nog veel meer.

5. Brussel op 18de plaats in Europe’s Best Cities Report

grand-place_-_grote_markt_-_hotel_de_ville_-_stadhuis_jpr4879-modifier_jpr4884-modifier_c_visit.brussels_-_jean-paul_remy.jpg
© visit.brussels - Jean-Paul Remy

Volgens een Canadees bedrijf is Brussel de achttiende beste stad in Europa voor inwoners, pendelaars en bezoekers.

Daarvoor werd er gekeken naar de aantrekkelijkheid, welvaart en leefbaarheid van de stad. Brussel scoort hoog op de eerste twee, maar op vlak van leefbaarheid doet de stad het minder goed.

Lees meer over