De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (48)

© Shutterstock

1. Donald Trump wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika

donald_trump.jpg
Donald Trump

Vorige week vonden de verkiezingen in de Verenigde Staten plaats.

Donald Trump nam het op tegen Kamala Harris en won de verkiezingen. Hij zal de komende vier jaar president zijn.

2. Er zijn 10.000 dakloze mensen in Brussel dit jaar

Vierhonderd vrijwilligers van de organisatie Bruss'Help hebben deelgenomen aan een speciale actie om te tellen hoeveel daklozen er op straat slapen. Door deze actie proberen ze het exacte aantal dakloze mensen in Brussel te weten te komen. En dat aantal is veel hoger dan andere jaren, denkt de organisatie.

37fc0af3-dsc05927.jpg
© KVDP/BRUZZ
| De vrijwilligers kijken op de kaart waar ze moeten zoeken.

In 2022 telde de organisatie zo’n 7.100 daklozen. Dit jaar denkt de organisatie Bruss'Help dat dat aantal gestegen is tot wel 10.000 daklozen, een forse stijging in vergelijking met twee jaar geleden.

3. Brusselaar Pierre de Maere bracht een nummer uit met Dua Lipa

20241112 Pierre de Maere
© Pierre De Maere
| Pierre de Maere

De Britse popster Dua Lipa werkte eerder al samen met Angèle, maar deze keer kwam er een samenwerking met een andere Brusselaar: Pierre De Maere.

Het nummer is een remix van 'These Walls', een lied op Dua Lipa's album Radical Optimism dat dit jaar uitkwam. Pierre is geboren in Ukkel, maar woont nu in Parijs. Hij is bekend geworden via TikTok.

4. De echte Sneeuwwitje ligt begraven onder de Beurs

sneeuwwitje
© Shutterstock

Je kent het sprookje van Sneeuwwitje, de mooie prinses die bijna vergiftigd werd door een appel, vast wel. Maar wist je ook dat het sprookje gebaseerd is op het leven van een zekere Margaretha von Waldeck? Er zijn veel gelijkenissen tussen het sprookje en het echte leven van Margaretha.

En Margaretha heeft een groot deel van haar leven doorgebracht in Brussel. Ze zou zelfs hier begraven liggen, onder de Beurs.

5. We herdenken op 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog

wapenstilstand.jpg
© Belga
| Koning Filip op de herdenking.

Op 11 november is het Wapenstilstand en herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Die duurde van 1914 tot 1918.

Na vier jaar oorlog besloten de landen om te stoppen met vechten. Om 11 uur 's ochtends legden de soldaten hun wapens neer en dat moment noemen we "wapenstilstand". Sindsdien herdenken we elk jaar op 11 november alle mensen die hebben geleden tijdens de oorlog.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.