Nieuws

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (6)

1. Skatepark Byrrrh and SKATE verhuist naar grotere locatie

byrrrh.jpg

Byrrrh and SKATE verhuist naar de Grondelsstraat, 200 meter van waar het skatepark nu staat. De loods waar ze naartoe trekken is dubbel zo groot en ook veel hoger. Het nieuwe skatepark zal dan ook groter en beter zijn dan het vorige, zegt de organisatie.

De bedoeling is dat Byrrrh and SKATE de komende vijf tot tien jaar in de loods blijft.

2. Atheneum Koekelberg krijgt prijs voor duurzaamheid

thumbnail_koekelberg_2.jpg

Het Atheneum Koekelberg mag zich vanaf nu een Eco-School noemen. De school heeft als prijs een Groene Vlag gekregen, omdat duurzaamheid er centraal staat.

De school heeft een eigen Eco-team van enkele leerkrachten en leerlingen. Zij denken na over hoe ze de school duurzamer kunnen maken. Ze organiseren bijvoorbeeld tweedehandskledingmarktjes en hebben al een vijvertje aangelegd.

3. Minder spijbelaars in Sint-Guido in Anderlecht door meer persoonlijke begeleiding

In het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht werken ze sinds drie jaar met een nieuw systeem tegen spijbelen: het Time-In project. Door een intensieve en persoonlijke begeleiding wil de school leerlingen meer op school houden. En dat blijkt te werken.

De begeleiding is helemaal op maat van de leerling. Sommige leerlingen hebben bijvoorbeeld nood aan een lang, persoonlijk gesprek. Bij anderen helpt het dan weer om eens buiten een wandeling te maken. ‘Die begeleiding werkt beter dan een leerling tijdelijk te schorsen’, zegt de directie.

4. Manneken Pis draagt voor de eerste keer een jurk

66ybzkvtc.png

Manneken Pis heeft door de jaren heen al veel verschillende outfits gedragen. Vorige week droeg hij voor het eerst een kleedje. Dat was ter ere van de vijftigste verjaardag van Diane von Furstenberg.

Von Furstenberg is een Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster. Ze is geboren in Brussel en is wereldwijd bekend door haar ontwerpen.

5. Op 3 december trekt een nieuwe klimaatmars door Brussel

thumbnail_klimaatmars.jpg

Met de betoging wil de vzw Klimaatcoalitie, die de mars organiseert, politieke leiders vragen om van de klimaatcrisis een prioriteit te maken. De vzw wil de regering dus aansporen om actie te ondernemen tegen de opwarming van de aarde.

De betogers vragen ook om bijvoorbeeld om bijvoorbeeld meer geld te voorzien voor betere fietspaden en openbaar vervoer.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.