Nieuws

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (8)

© BRUZZ

1. Skatepark Xtreme Park moet op zoek naar een nieuw terrein

44d6d6d8-planetparkbewerkt.jpg
© Xtreme Park

Het indoor skatepark ligt nu in Haren, maar omdat er een nieuwe woonwijk komt moet het gebouw worden afgebroken. Dat is jammer voor de 5.000 leden, die nu ergens anders moeten gaan skaten, steppen of skeeleren.

De organisatie van het skatepark, Planet Park vzw, is nu op zoek naar een nieuwe locatie. Maar dat is niet zo eenvoudig. Volgens de organisatie kan de nieuwe locatie dan ook buiten het Brussels Gewest liggen, als ze daarbinnen geen terrein vindt.

2. Kwart Nederlandstalige scholen in Brussel haalt eindtermen zwemmen niet

20200923_zwembad_zwemmen_zwemsport_lichaamsbeweging_gezondheid_baantjes_trekken_sportclub_zwemclub_c_photonews.jpg
© PhotoNews

Dat komt omdat de leerlingen niet voldoende kans krijgen om te oefenen. Veel scholen moeten naar een andere gemeente voor hun zwemlessen, omdat het zwembad in hun eigen gemeente al volzet is. Er is daarom meer tijd nodig voor de verplaatsing, waardoor leerlingen minder tijd in het zwembad kunnen doorbrengen.

Daarnaast zijn er ook heel wat scholen die gewoon geen zwemlessen organiseren.

3. Bewoners opvangcentrum Home Sebrechts maken de buurt schoon

Een veertigtal 'eco-warriors' van het opvangcentrum voor asielzoekers trok de straat op met vuilniszakken, afvalgrijpers en handschoenen. Flesjes werden uit de struiken gehaald, goten gekuist en sigarettenpeuken opgeruimd. Ook kinderen hielpen mee om de buurt schoon te maken.

4. Toumani Camara scoort 7 punten tijdens zijn eerste NBA-match

6ea6597e-1862toumani-camaralg-zwartcportland-trail-blazers.jpg
© Portland Trail Blazers/BRUZZ

De 23-jarige Brusselaar speelt bij de Portland Trail Blazers speelt en kwam de laatste 16 minuten van hun wedstrijd tegen de LA Clippers in. Met zeven punten, twee rebounds en één assist maakte hij meteen indruk in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

5. Eendjes in het eendjespark verdwenen na renovatie

708ef8da-capture.png
© Simon Bouvier op Google Maps

Het Pieter Pauluspark in Sint-Gillis trok jarenlang meer eendjes dan wandelaars aan. Vandaar de bijnaam ‘eendjespark’. Maar na een maandenlange renovatie zijn de eendjes grotendeels verdwenen. Want voor de renovatie werd de vijver, waar de eendjes leven, helemaal leeggemaakt.

Er zijn ondertussen wel weer een paar eenden die in het park wonen. Nu zijn het vooral wilde eenden die hun weg naar het park vinden. Vroeger waren het eendjes die als huisdier werden gehouden, en die de eigenaars zelf naar het park brachten.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.