Extra maatregelen voor het onderwijs

© PhotoNews

De ministers van Onderwijs in ons land hebben extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de scholen open kunnen blijven. Ook nu het aantal besmettingen met corona blijven stijgen. De ministers willen dat deze nieuwe maatregelen snel ingevoerd worden.

Het aantal coronabesmettingen in ons land gaat omhoog 📈 en dat is natuurlijk geen goed nieuws. Daarom werd al beslist dat de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar ook een mondmasker 😷moeten dragen op school en dat de leerlingen vanaf het derde middelbaar pas na de paasvakantie opnieuw voltijds naar school mogen.

Daar komen nu een aantal extra maatregelen bij die gelden tot aan de paasvakantie. Ze moeten ervoor zorgen dat de scholen open kunnen blijven maar moeten wel nog goedgekeurd worden. En sommige van deze maatregelen worden op jouw school mogelijk ook al toegepast.

  1. Refter tijdelijk dicht: 🥪 de boterhammen moeten voortaan in de klas of buiten opgegeten worden en eventjes niet meer in de refter.
  2. Klasgroepen gescheiden houden: scholen moeten ervoor zorgen dat de klasgroepen binnen en op de speelplaats niet of zo min mogelijk gemengd worden. Voorlopig dus geen voetbalmatch met de leerlingen van een ander jaar.
  3. Turnles: 🤸‍♂️ gelukkig is het ondertussen lente en wordt het wat warmer buiten, want de turnles moet zoveel mogelijk buiten gegeven worden.
  4. Buitenschoolse activiteit: die mogen nog maar enkel met je eigen klas en in open lucht.
  5. Openbaar vervoer: 🚃 de ministers vragen de ouders om jullie – in zover dat dat mogelijk is – niet met tram, bus of metro naar school te laten komen. Op die manier zit het openbaar vervoer wat minder vol en dus minder kans op besmettingen. Dat wordt dus met te voet, met de fiets of auto tot aan de paasvakantie.
  6. Leerkrachten: van jullie leerkrachten wordt gevraagd dat ze niet allemaal samen in de leraarskamer gaan zitten, hun vergaderingen online houden en ook zoveel mogelijk de andere leerkrachten buiten te ontmoeten. 👩‍🏫👨‍🏫
  7. Mensen van buiten de school: 🚫 volwassenen die niet op de school werken, mogen voorlopig ook niet meer op het schooldomein komen. Dat geldt dus ook voor jouw ouders die aan de schoolpoort moeten wachten. De logopediste mag dan weer wel nog steeds binnen.
  8. Quarantaine: ligt jouw school in een gemeente waar er momenteel heel veel besmettingen zijn, dan moet heel de klas in quarantaine als één iemand in de klas besmet is met corona.

BELANGRIJK! Deze maatregelen zijn voorgesteld door de ministers van Onderwijs in ons land, maar moeten wel nog definitief goedgekeurd worden. Als dat gebeurd is, zouden ze voorlopig gelden tot aan de paasvakantie.

🤔 En jij?

Wat vind jij van deze maatregelen en gelden sommige daarvan nu al op jouw school? Laat het ons zeker weten in de reacties hieronder.👇