Ga jij op vrijdag in pyjama naar school?

© Carolus Magnus
| Het vijfde leerjaar van basisschool Carolus Magnus deed vorig jaar mee en ging in pyjama naar school.

Op vrijdag 11 maart is het Pyjamadag. 🧸 Die dag mag je in jouw pyjama naar school komen. Zo steun je alle zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen en thuis les volgen via Bednet. 🛌💻

Via deze actie wil Bednet uitleggen hoe zij zieke kinderen juist kunnen helpen, zodat meer mensen de organisatie leren kennen. Want hoe meer mensen Bednet kennen, hoe meer kinderen Bednet kan helpen.

20200316 logo bednet

Wat is Bednet?

Bednet is er voor kinderen die een lange tijd niet naar school kunnen gaan. Dankzij Bednet houden zieke leerlingen 🤒 contact met hun klasgenoten en weten ze wat er op school gebeurt.

Hoe werkt dat juist? In het klaslokaal staat een laptop met camera. 📷 De leerlingen kunnen hun zieke klasgenoot (= Bednetter) zien zitten en de Bednetter ziet zijn klasgenoten.

Soms zit de zieke leerling thuis, maar ook vanuit het ziekenhuis 🏥 kan hij de les meevolgen. Zo krijgen alle klasgenoten het gevoel dat ze samen in de klas zitten.

De Bednetters kunnen via een afstandsbediening 🕹️ in- en uitzoomen. Op die manier zien ze alle hoeken van het klaslokaal.

Hoe voelt het om met Bednet les te hebben?

Luca (17) is blij dat hij via Bednet les kan volgen. Toch zou hij liever gewoon op school les volgen. Wij spraken met hem.

Doe mee! 🤳

Nu je weet wat Bednet juist doet, weet je ook waarom het belangrijk is om vrijdag in pyjama naar school te gaan.

Doe jij mee? Stuur ons dan zeker jouw pyjamadag-foto door. 📸 Die kan je doormailen naar BRUZZKet.

Weetje

Wist jij dat je ook een speciale foto kan maken met de Instagram-filter van Bednet? Die vind je op de website van Bednet.be🤳

Lees meer over