interview

Ga naar start

Brussel heeft nu ook zijn eigen Monopoly spel. Roy en Yann zijn twee vrienden van 8 jaar. Ze zitten samen op de Kakelbontschool in Laken. Roy gaat met de metro naar school en Yann gaat te voet. Woensdag 22 november hadden ze een pedagogische studiedag en testten ze speciaal voor BRUZZ Ket, het gloednieuwe Monoply spel van de MIVB uit.

Vinden jullie Monopoly een leuk spel?

Roy: "Ja, want dan heb ik veel geld. Het is vervelend als ik blut ben."

Yann: "Ik vind Stratego leuker omdat het met bommen is en over oorlog gaat."

Wat is het verschil met het oude Monopoly?

Yann: "Hier koop je metrostations en geen straten."

Roy: "En er zijn bushaltes in plaats van huizen en hotels. En de pionnen zijn anders; je rijdt met een auto, een fiets of een bus."

Monoploy_4.JPG

Welke pion kozen jullie?

Roy: "We wilden eigenlijk alletwee de auto, maar ik vond het mannetje uiteindelijk ook goed."

Welke stations wil je zeker kopen?

Roy: "Pannenhuis (waar hij woont), Brouckère en Simonis zijn de leukste omdat ze de duurste zijn. Ik koop er zoveel mogelijk."

Yann: "Houba Brugman (waar hij woont), maar dat staat niet op het spel, dat is jammer. Ook de treinstations, ik had er drie en verdiende er veel mee. Roy viel niet op mijn metrostations."

Commentaar van de mama van Roy: Yann is toegekomen om 8u30. Om 11u00 hebben ze 10 minuten pauze genomen, en om 12 zijn ze gestopt om te eten, waarna Yann wegging. Dat was dus een succes. Ik heb wel af en toe geld van de bank toegestopt, omdat het spel anders veel sneller afgelopen was.

Hier kan je het spel vinden.

Speel mee en win!

Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op jouw eigen exemplaar van het MIVB Monopoly spel.

Lees meer over