Hele klas in Ukkel moet uur rechtstaan omdat sommige kinderen zich niet gedragen

© Photo News
| Archiefbeeld

In een school in Ukkel kreeg een hele klas straf, omdat enkele leerlingen zich niet goed gedragen hadden. De leerlingen van een klas in het tweede middelbaar moesten allemaal een tijdje rechtstaan. Wat vind jij hiervan?

In een Franstalige middelbare school in Ukkel hadden enkele leerlingen zich niet goed gedragen tijdens het tweede lesuur. Ze waren aan het fluiten en gooiden zelfs met water.

Als reactie hierop besloot de directeur om de hele klas te straffen. Alle leerlingen moesten een uur lang rechtstaan met hun armen over elkaar achter hun stoel. Dat vertelde een boze ouder later aan de Franstalige krant La Dernière Heure.

Een andere ouder heeft zelfs een klacht ingediend. Deze school zou vaker hele klassen straffen. Eerder werd bijvoorbeeld een klasuitstap geannuleerd door het gedrag van een paar leerlingen.

Volgens de directie van de school moesten de leerlingen maar 15 à 20 minuten rechtstaan en hadden ze totaal geen respect getoond voor de leraar. Ze zeggen dat het geen straf was, maar een maatregel om de situatie onder controle te krijgen."

Mag een hele klas gestraft worden door het gedrag van sommige leerlingen?

Wij vroegen het aan de leerlingen van Campus Comenius 👇

Lees meer over