Nieuws

Hoe ga jij om met het nieuws van de aanslag?

© Photonews

Maandagavond heeft een man twee Zweedse voetbalsupporters gedood in Brussel. Heel het land reageerde geshockeerd, en jij misschien ook. Hier zijn tips om ermee om te gaan.

Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd? (Klik hier)

Nadat de dader maandagavond de twee Zweedse mannen had neergeschoten aan de metrohalte Ijzer, was hij gevlucht. De politie kon de dader niet direct vinden. Daarom is het terreurniveau in Brussel verhoogd tot niveau 4. Dat is het hoogste niveau, dat betekent dat het gevaar ernstig en dichtbij is.

De dader werd dinsdagochtend neergeschoten in een snackbar in Schaarbeek. De meeste Brusselse scholen bleven op dinsdag dicht, omdat het eerst nog niet duidelijk was of ze wel de dader te pakken hadden.

Het terreurniveau is op dinsdagavond weer gedaald tot niveau 3 en de scholen waren op woensdag weer open.

De beelden van de aanslag werden gefilmd met een smartphone. Ze waren overal te zien, zowel op sociale media, als in het nieuws op televisie. Daardoor leek de gebeurtenis dichterbij dan ooit. Het is niet gemakkelijk om zo'n heftig nieuws een plaats te geven.

Veel jongeren hebben het erover gehad in de les, thuis en met hun vrienden en vriendinnen. BRUZZKet vroeg aan enkele Brusselse jongeren hoe zij er mee zijn omgegaan.

Wat heeft hen geholpen om het nieuws een plaats te geven? Ze geven ook tips om om te gaan met schokkend nieuws. 👇

Meer tips? Check dan deze post van nws.nws.nws!

Hoe ga jij om met schokkend nieuws?

Laat het ons weten in de reacties!

Lees meer over