Nieuws

Internationale Vrouwendag: 'Het is leuk om een meisje te zijn'

© MIVB
| Muurschildering voor Internationale Vrouwendag aan Bockstael

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Die dag staat in teken van de rechten van de vrouw. Artieste Anthea Missy maakt voor deze dag een kunstwerk in het station Bockstael. En BRUZZKet vroeg aan de leerlingen van basisschool De Stadsmus welke vrouw ze zien als voorbeeld. ❤️

De aanleiding voor de Vrouwendag was een staking op 8 maart 1908 in Chicago en New York van vrouwen in de kledingindustrie. Zij eisten toen dingen die we nu normaal vinden: een werkdag waarop je niet meer dan 8 uur moet werken, en het recht om te stemmen.

Vrouwen hebben nu natuurlijk meer rechten dan toen. Maar toch zijn mannen en vrouwen nog altijd niet gelijk. Vrouwen verdienen bijvoorbeeld gemiddeld nog steeds minder dan mannen. Daarom is het belangrijk om deze dag te vieren. 💪

Welke vrouw is een voorbeeld voor jou? Dat vroegen we aan basisschool De Stadsmus 👇

Muurschildering

Een Brusselse artieste, Anthea Missy, werkte vandaag een groot kunstwerk af aan metrostation Bockstael.

De muurschildering zal minstens één jaar te zien zijn. Nadien wordt het verkocht en de opbrengst zal geschonken worden aan een vereniging die zich inzet voor vrouwenrechten.

"Een grotere aanwezigheid van de vrouw in onze openbare ruimte is heel belangrijk," zegt Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit.

Welke vrouw is jouw voorbeeld?

Laat het weten in de comments! 💬