Nieuws

Jeugdboekenmaand bij bs De Klimpaal: 'Lezen is als vakantie in mijn hoofd'

© Iedereen Leest

Jeugdboekenmaand is alweer volop aan de gang! Tijdens de hele maand maart zetten scholen, bibliotheken, en boekhandels allerlei kinder- en jeugdboeken in de kijker. Een ideaal moment dus om je meer dan ooit in de boeken te verdiepen. 📚

De organisatie Iedereen Leest vraagt tijdens de Jeugdboekenmaand extra aandacht voor het plezier van lezen. Dat is dus ook voorlezen en naar illustraties kijken. Elk jaar staat er een ander thema centraal, dit jaar is geluk het thema.

Geluk is een breed begrip. Het gaat over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. Want iedereen heeft recht op geluk.

Basisschool De Klimpaal in Molenbeek doet ook mee aan Jeugdboekenmaand. Zij organiseren elk jaar een poëziewedstrijd. Leerlingen die de wedstrijd winnen, krijgen een peperkoeken-pen. ✒️

Doe mee aan een wedstrijd

Van welk boek word jij gelukkig? Upload een vrolijke foto of een leuk filmpje, vertel waarom dit boek jouw geluksboek is en maak kans op mooie prijzen.

Bekijk hier de TikTok over de poëziewedstrijd tijdens Jeugdboekenmaand. 👆

Wat is jouw favoriete boek? 📖

Laat het ons weten in de comments! 💬