Kunst

KaftKaft in Bib Joske

De ontwerpers van het KaftKaft-kaftpapier: Tupac, Babette, Ema, Odile, Dries, Ada, Lou, Irene, Gamze. © Bib Joske

In Bib Joske in Sint-Joost-ten-Node, gingen ze vorige zaterdag hun boekje te buiten. Alle schoolboeken uit de buurt kregen een nieuwe kaft, die werd ontworpen door kinderen uit de buurt.

Vele kandidaten zonden het afgelopen schooljaar hun tekeningen in. Uit de 230 inzendingen rolden 9 winnaars en evenveel tekeningen. En die winnende ontwerpen werden gedrukt op kaftpapier waarmee iedereen gratis aan de slag ging op 7 september in Bib Joske.

KaftKaft  (33)
© Bib Joske

Allerlei kinderen zakten af naar de bib. Het enige wat ze moesten meenemen, waren hun nieuwe schoolboeken, want de mooi bedrukte vellen lagen al klaar. "Ik heb van 10u tot 16u gekaft. Ik had wat rugpijn, maar het was fantastisch", klinkt het bij Bib Joske. "Iedereen leerde elkaar kaften."

Larissa van GC Ten Noey vertelt aan BRUZZ Ket dat de kaftactie een ongelooflijk succes was. "De bedoeling was een ontmoetingsmoment creëren tussen de buurtbewoners. Van de 800 vellen kaftpapier, blijft er niet één over! Om nog maar te zwijgen over de 300 zelfgemaakte pannenkoeken, ...

KaftKaft  (1)
© Bib Joske

Ook kunstenares Hélène Jacobs kwam die dag langs om boeken te pimpen. Met behulp van simpel bruin kaftpapier en een stiftje, vormde zij saai schoolmateriaal om tot superhippe schoolboeken.

KaftKaft Hélène Jacobs
© Bib Joske
KaftKaft  (25)
© Bib Joske

KaftKaft is een samenwerking tussen Aximax, Bib Joske, GC Ten Noey, Brede School, IBO en de Ndl. Dienst Cultuur van Sint-Joost-ten-Node.