Kan de verpakking van cornflakes je dikker maken?

© Naoufal
| De portie op de verpakking mag niet te groot zijn.

De KU Leuven heeft een onderzoek gedaan over cornflakes, want cornflakes zijn niet altijd gezond. Zo heeft de verpakking van de cornflakes invloed op het gewicht van de mensen. "De ministers moeten een kleinere portie op de verpakking zetten."

Als je een verpakking van cornflakes ziet met een groot bord erop, wat zou je doen: een groot bord of een klein bord eten? Dat vroegen de onderzoekers van de universiteit van Leuven zich af en daarom deden ze een onderzoek.

“Er zijn veel mensen die te veel wegen en de onderzoekers willen weten hoe dat komt,” zegt Eva Koppen, onderzoeker in communicatie aan de KU Leuven. “Bij het onderzoek konden kinderen kiezen tussen cornflakes met een groot bord of een klein bord op de verpakking. Als er een groot bord op de verpakking staat, dan eten ze meer."

Eva Koppen
© Lamia
| Onderzoeker Eva Koppen

Wij hebben de vraag over de cornflakes gesteld aan de mensen die in de Aldi boodschappen deden. Wij vonden hetzelfde resultaat: de mensen denken dat ze veel zouden eten als ze een groot bord zien. En als ze een klein bord zien, zouden ze weinig eten.

De onderzoekers vinden dat er een kleine portie op de tekening van de verpakking moet staan. "De ministers moeten ervoor zorgen dat er kleine porties op de tekening van de verpakking staan," zegt Eva Koppen.

Auteurs: Olanna, Danae, Mohamed Amin, Naoufal en Lamia van TADA, ToekomstATELIERdelAvenir!

Lees meer over