Nieuws

Krijgt basisschool De Wemelweide binnenkort een nieuwe speelplaats?

© Onderwijs in Brussel
| basisschool De Wemelweide

Basisschool De Wemelweide in Watermaal-Bosvoorde startte een crowdfunding om hun speelplaats te vernieuwen. De school heeft nog 60.000 euro nodig om de speelplaats te bouwen, 25.000 daarvan hebben ze al door de crowdfunding kunnen inzamelen.

Wat is een crowdfunding?

Een crowdfunding betekent dat er geld wordt gevraagd aan een groot publiek. Op die manier kan je geld inzamelen om een project mogelijk maken.

Op de speelplaats van De Wemelweide groeit geen gras meer. Tijdens de winter kan het heel modderig worden en tijdens de zomer is het er zanderig. De speelplaats is dus dringend aan vernieuwing toe zodat de leerlingen terug in een leuke omgeving kunnen spelen.

Daarom heeft de school een plan gemaakt om de speelplaats te vernieuwen. Op de nieuwe speelplaats gaan er meer mogelijkheden zijn om te spelen. Zo wordt het klimrek en de zandbak vernieuwd en komt er een sportveld waar je aan verschillende sporten kan uitoefenen.

Een speelplaats vernieuwen, gaat natuurlijk niet zomaar en kost veel geld. De school wordt voor een deel gesteund door de overheid, maar komt nog 60 000 euro tekort. Daarom organiseert ze een crowdfunding om geld in te zamelen. De nieuwe speelplaats zou er tegen volgend schooljaar moeten zijn.

Dit willen de leerlingen van basisschool De Wemelweide graag op hun nieuwe speelplaats. 👇