Nieuws

Leerlingen moeten van school veranderen door het lerarentekort

© Hendrik Conscienceschool
| De Hendrik Conscienceschool in Schaarbeek

De Schaarbeekse basisscholen Hendrik Conscience en Kompas hebben niet genoeg leerkrachten. Daarom moeten sommige klassen dicht en moeten leerlingen verhuizen naar een andere school.

In basisschool Kompas in Schaarbeek gaat de onthaalklas dicht, omdat er geen leerkracht is.

  • De ouders van de vijftien peuters krijgen nu een lijst met plekken waar er wel nog onthaalklassen zijn. Sommige kinderen hebben al een plek gevonden.
  • Anderen zullen een tijdje thuisblijven en pas na de zomervakantie in de eerste kleuterklas instappen.

In de Hendrik Conscienceschool in Schaarbeek stoppen twee klastitularissen midden in het schooljaar, omdat ze dichter bij huis in Vlaanderen gaan werken.

  • De parallel-klassen van het derde, vierde en vijfde worden geschrapt zodat er van elk leerjaar maar één klas overblijft. Daardoor zijn er wel te veel leerlingen per klas.
  • Daarom moeten in totaal 24 leerlingen op zoek naar een andere school.

De ouders van de leerlingen krijgen nu een infosessie. Het is dan aan de ouders om te kiezen of ze willen blijven of voor een andere school kiezen. Als te weinig mensen voor een andere school kiezen, zullen ze nog eens met de ouders praten. Maar blijkbaar zijn verschillende ouders zelf al op zoek gegaan toen bleek dat de leerkracht vertrok.

Wat als je moet veranderen van school? Bekijk hier de mening van de leerlingen van basisschool ‘t Regenboogje 👇

Wat vind jij hiervan?

Stel dat jij in het midden van het schooljaar van school moest verhuizen, hoe zou je daarop reageren? Laat het ons weten in de comments! 💬