Spotted

Leerlingen uit Jette werken mee aan street art in voetgangerstunnels

© Infrabel

De leerlingen van het derde leerjaar van de school Vanhelmont in Jette hebben meegewerkt aan muurschilderingen in verschillende voetgangerstunnels πŸ–ŒοΈ. Het zijn de tunnels in de Bosstraat, de Kasteeldreef en de Kleine Sint-Annastraat in de gemeentes Jette en Ganshoren.

Het zijn niet zomaar muurschilderingen, want de kinderen hebben rond belangrijke thema’s gewerkt. Die thema's zijn milieu, zachte mobiliteit en innovatie 🌍. Zachte mobiliteit verwijst naar milieuvriendelijke vervoersmiddelen zoals wandelen, steppen, of fietsen.

De leerlingen stonden er niet alleen voor, want ze kregen hulp van Belgische artiesten en van Infrabel. Infrabel is de spoorwegmaatschappij van ons land πŸš†. Zij zorgen voor het onderhoud van onze treinen en van onze spoorwegen πŸ›€οΈ.

De nieuwe voetgangerstunnels

Vroeger moest je via een weg over de sporen lopen in Jette, maar in 2020 heeft Infrabel tunnels gebouwd voor voetgangers en fietsers πŸšΆπŸ½β€β™€οΈπŸš΄πŸ½. Zo kunnen de zwakke weggebruikers veilig oversteken 🦺.

De leerlingen van Vanhelmont mochten meewerken aan het project om de tunnels aangenamer te maken en om zelf meer te leren over spoorveiligheid.

De muurschildering

De twee klassen van het derde jaar hebben workshops gedaan, waarbij ze zelf verschillende ontwerpen hebben gemaakt πŸ–ŠοΈπŸ—’οΈ. De artiesten hebben de ontwerpen van de leerlingen op de muren geschilderd. De kinderen mochten ter plaatse helpen met inkleuren. En het resultaat is geweldig!

Als je goed kijkt op de foto's hierboven, zie je bijvoorbeeld een spoortechnicus onderweg naar zijn werk πŸšΆπŸ½πŸš‰. Maar om de hele muurschildering beter te kunnen bekijken, ga je best zelf eens langs!

Dit is de aftermovie van het project. Hier kan je de leerlingen van de school Vanhelmont aan het werk zien met graffiti.