Licht uit op Earth Hour

Doe jij nu zaterdag 24 maart ook het licht uit voor Earth Hour? Dit is een internationaal evenement dat gezinnen en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor één uur te doven.

Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar ‘Earth Hour’ heeft vooral een symbolische functie.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het eerste ‘Earth Hour’ werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats, in het weekend, waarin ook de zomertijd in gaat. En dit ondertussen al voor de 12 de keer.

Niet enkel in de woonkamers gaan de lichten uit. Ook bekende gebouwen zoals de Eifeltoren gaan even in slaapstand voor een uurtje. In Brussel zal het donder zijn op de Grote Markt, het Atomium en andere gebouwen. En ook de MIVB doet mee.

Dus lichten uit nu zaterdag tussen half negen en half tien. Maar trek ook de stekker uit je televisie en uit andere elektrische apparaten. Maak het gezellig, haal de kaarsen uit de kast en speel een gezelschapsspel.

En niet vergeten, in de nacht van zaterdag op zondag slaap je een uurtje minder lang. 2 uur wordt dan 3 uur.

Op www.earthhour.org kan je mee aftellen tot Earth Hour.