Met je pyjama in de klas

Het eerste leerjaar met juf Sarah van basisschool de Bron uit Sint-Gillis met in de achtergrond op het scherm Ines.

Vrijdag 9 maart is het voor de derde keer op rij de Nationale Pyjamadag van Bednet. Vorig jaar kwamen leerlingen uit meer dan 1.000 scholen in pyjama naar school uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren.

Luister hier naar ons gesprek met Ines. (audio)

In het eerste leerjaar van basischool 'De bron' uit Sint-Gillis, zit Ines. Zij verblijft in een revalidatiecentrum maar elke ochtend zit ze via de webcam van Bednet toch mee in de kring van de klas. De blauwe bednetpoes gaat overal met de klas mee, zo is Ines er altijd wel een beetje bij.

Bednet zorgt ervoor dat leerlingen die lang of regelmatig afwezig zijn door ziekte of een operatie, mee zijn met de les en in contact blijven met hun vrienden.

BRUZZ Ket was er tijdens een ochtendronde bij. Ines heeft nieuwsgierige klasgenootjes en zij stelden de vragen via de webcam.

Ines, draag jij altijd een pyama?
Ines
: Nee, als ik les volg met Bednet, dan heb ik kleren aan zoals de andere kinderen van de klas. Vandaag heb ik een trui aan met een pinguin.

Jij zit in een rolstoel, hoe kan jij schrijven en tekenen?
Ines
: Ik heb ondertussen goed leren tekenen met mijn voeten. En zelfs knuffelen doe ik met mijn benen. Gek hé!?

Hoe volg jij les?
Ines
: Hier in het revalidatiecentrum is beneden een school en daar ga ik naartoe om te leren zodat ik niet te veel van school hoef te missen.

Hebben jullie dan ook speeltijd?
Ines
: Ja, dat is hetzelfde zoals op een gewone school maar dan misschien wel een beetje anders.

En moet jij ook huiswerk maken?
Ines
: 'Ja, soms moet ik lezen, soms moet ik rekenen.'

Dankjewel Ines en hopelijk komen we snel nog eens op bezoek.

LEES OOK

Leni is ziek en kan niet naar school. Ze volgt al twee jaar les vanuit haar bed dankzij Bednet. BRUZZ-presentator Bram belt vanuit de radiostudio via Skype met Leni.