Metro, te voet of het skateboard: hoe ga jij naar school?

Otis, Tess en Yann© Saskia Vanderstichele

1 september, het nieuwe schooljaar is officieel van start gegaan. Iedere ochtend is het opnieuw haasten (of niet) om op tijd op school te geraken. Hoe doe jij dat? Ga je met de fiets, te voet, het openbaar vervoer, het skateboard, …? Wij vroegen het aan Tess, Otis en Yann. 😎

YANN (12) β“‚οΈπŸš²

Yann is 12 jaar en is net aan zijn eerste jaar in de Unesco-school in Koekelberg begonnen. Een nieuwe school en dus ook een nieuwe weg ernaartoe.

1765 Onderwijs Yann terug naar school breder 1

Yann zijn vader vindt het traject met de fiets wel niet helemaal veilig. Daarom stippelde hij een route uit die voor het grootste deel door parken loopt. Samen hebben ze de route goed ingeoefend!

OTIS (12) πŸ›Ή

Ook voor Otis is het een nieuwe school en dus een nieuwe weg ernaartoe. Otis start op 1 september in het eerste middelbaar in de Comenius-school in Koekelberg. En dat traject doet hij met het skateboard vanuit zijn woonplaats in Molenbeek.

1765 Onderwijs Tess terug naar school Otis 2

Otis vindt het best wel veilig om met het skateboard te gaan. β€œAls je op iets wil springen, zoals een borduur, moet je wel afstappen. Dat kan anders gevaarlijk zijn met de auto's. Maar als je gewoon op de stoep rijdt, kan er weinig gebeuren.”

Met de fiets zou ook kunnen, maar dat vinden zijn ouders nog wat te gevaarlijk. β€œDan moeten we de route toch eerst een paar keer samen doen,” zegt zijn mama.

TESS (11) πŸ₯Ύ

Tess gaat naar het zesde leerjaar van het Boodschapinstituut in Schaarbeek. Ze woont op de grens van Schaarbeek en Sint-Joost. Haar school ligt 800 meter van haar voordeur.

1765 Onderwijs Tess terug naar school 1

Tess zou graag met de fiets gaan, maar dat vinden haar ouders te gevaarlijk. En dus gaat ze te voet. Naar haar vorige school ging ze met de bus, dus ze is het wel al gewoon om zich in haar eentje door Brussel te verplaatsen.

πŸ₯ΎπŸš²β“‚οΈπŸ›ΉπŸš—πŸšŒπŸšƒπŸš‚

En jij, hoe ga jij naar school?Β  Laat het ons weten in de comments hieronder.πŸ‘‡