Coronavirus

Mondmaskers al verplicht vanaf 10 jaar

© EW / BRUZZ
| Vanaf zaterdag moet iedereen van 10 jaar (in plaats van 12 jaar) of ouder op het openbaar vervoer een mondmasker dragen.

Ben je 10 of 11 jaar? Dan moet je vanaf zaterdag ook een mondmasker 😷 dragen op het openbaar vervoer of in de supermarkt. Dat hebben de ministers van ons land woensdag beslist.

De ministers zaten woensdag samen in het Overlegcomité, omdat de coronacijfers opnieuw aan het stijgen zijn in heel het land. 📈 Om die stijging tegen te gaan, werden er een aantal nieuwe maatregelen genomen.

Eentje daarvan geldt ook voor kinderen.

Op school en in de klas waren kinderen vanaf 10 jaar het al gewend om een mondmasker te dragen. Maar op de trein, bus, tram of metro of in de supermarkt moeten zij vandaag nog geen mondmasker dragen.

Dat verandert dus vanaf zaterdag 20 november. Vanaf die dag geldt de verplichting om een mondmasker 😷 te dragen ook voor kinderen van 10 jaar (en ouder). Dus op het openbaar vervoer, in winkels en alle andere plekken waar volwassenen dat vandaag ook moeten doen, moet het mondmasker op. Vandaag is dat nog vanaf 12 jaar.

Andere maatregelen

Daarnaast beslisten de ministers ook dat mensen meer thuis moeten werken en minder op kantoor. Vanaf volgende week is de kans dus groot dat je ouders opnieuw vier dagen verplicht van thuis uit hun job moeten doen, tenminste als het soort werk dat ze doen dat toelaat.

Wat vind jij ervan dat mondmaskers vanaf 10 jaar al verplicht zijn?

Laat het weten in de comments hieronder.