Nieuws

Moslims vieren vanaf vandaag het Offerfeest: Eid Mubarak!

© Ivan Put / BRUZZ
| Een familie die het Offerfeest viert.

Moslims vieren vandaag (dinsdag 20 juli) Eid-al-Adha, bij ons beter bekend als het Offerfeest. Dat is een belangrijke feestdag binnen de islam. Eid Mubarak aan alle feestvierders!

Het Offerfeest wordt elk jaar gevierd ter ere van de profeet Ibrahim, ook bekend als Abraham. Hij wilde zijn trouw aan Allah (God) bewijzen door zijn eigen zoon te offeren.

De profeet Ibrahim had een droom, waarin God hem de instructies gaf om zijn zoon te offeren. Toen de profeet dit aan zijn zoon vertelde, stemde hij daarmee in. Net voor hij zijn zoon wilde offeren, liet God de profeet weten dat hij in plaats van zijn zoon ook een ram kon slachten, om de zoon te sparen. 🐏 Dit verhaal gaat dus over trouw zijn aan God.

Elk jaar vieren de moslims tijdens Eid-al-Adha (Het Offerfeest) hun trouw aan Allah (God). Ze doen dat door een schaap, rund, geit of kameel op rituele manier te slachten. Het geslachte vlees eten ze voor een deel op en de rest verdelen ze onder armen, buren en familieleden. Het is een groot, gezellig feest met veel familie, vrienden, gebeden en eten. ❤️

Indien ze geen dier slachten, doneren ze geld aan mensen die geen geld hebben om een dier te slachten. Op die manier kan een familie die het moeilijker heeft ook van het Offerfeest genieten!

Het Offerfeest wordt dit jaar van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 23 juli gehouden. 🎉