Na twee maanden opnieuw naar school

Misschien ben jij wel een van de kinderen die vandaag weer naar school mogen.🏫 Jouw school zal er waarschijnlijk toch net iets anders uitzien dan toen je er in maart de laatste keer was.

Het eerste, tweede en zesde leerjaar van de lagere school en het laatste jaar van het secundair zijn de eerste klassen die opnieuw mogen starten na de lockdown. Vaak is dat maar enkele dagen of halve dagen per week. Voor de leerlingen die nog niet naar school mogen terugkeren, blijft het afstandsleren gelden.

Om opnieuw open te mogen gaan, moesten scholen wel heel wat aanpassingen doen aan de klaslokalen, zodat er niet meer dan 14 leerlingen in één klaslokaal zitten én dat die leerlingen ook 1,5 meter van elkaar blijven.👧⬅️➡️👦 Niet altijd even gemakkelijk. Ook de speelplaats moest heringericht worden en overal staat voldoende zeep en ontsmettingsgel om de handen regelmatig te kunnen wassen.

👩‍🏫 Voor jouw juf of meester verandert er ook heel wat. Zij moeten voortaan met een mondmasker 😷 voor de klas staan of les geven achter plexiglas.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe basisschool Paviljoen in Schaarbeek zich aanpaste:

#terugnaarschool-dagboek

📖Binnenkort kan je op BRUZZKet het verhaal lezen van een aantal Brusselse kinderen die weer naar school mogen. Ook twee leerkrachten vertellen je dan hoe anders het is om voor de klas te staan en hoe ze zich hebben voorbereid.

  • Wil jij ook je verhaal kwijt aan BRUZZKet of ons een foto doorsturen van jouw eerste schooldag? Stuur dan zeker een mailtje naar ket@bruzz.be