Nafi Thiam krijgt standbeeld van 19.000 Lego-blokjes aan Centraal Station

© Nafi Thiam / Lego

Speelgoedbedrijf Lego heeft dinsdag een levensgroot standbeeld onthuld van Nafi Thiam aan het Centraal Station in Brussel. 🧱 Dat gebeurt voor Wereldmeisjesdag, want Nafi Thiam is de ambassadrice van de Lego-campagne 'Get ready for girls'. 👧🏾

Nafi Thiam is een Brusselse atlete die al twee keer olympisch kampioen is geweest in zevenkamp 🏆. Zevenkamp is een atletiekvorm waarbij je verschillende disciplines moet afwerken: 100 m horden, 200 m hardlopen, 800 m hardlopen, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en speerwerpen 🏃🏽‍♀️. Daarnaast is ze ook al twee keer wereldkampioen én Europees kampioen geweest.

Nafi Thiam is dus een echte ster en een voorbeeld voor veel andere vrouwen en meisjes. ✨ Daarom heeft Lego haar de ambassadrice van hun campagne gemaakt. 🌏

20221011_nafi_thiam_lego_2_c_belga.jpg
© Belga

Jonge meisjes inspireren

Lego wijst erop dat negen op de tien standbeelden in België beelden van mannen zijn. Daarom koos Lego om een standbeeld van een krachtige vrouw als Nafi Thiam te ontwerpen. 💪🏽 Er waren maar liefst 19.000 Lego-blokjes nodig om het standbeeld te kunnen maken. Het duurde 110 uur om het te maken en het beeld weegt 54 kilogram.

"De afgelopen jaren is de positie van vrouwen in de sport sterk verbeterd, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering", zegt Nafi Thiam. "Ik vind het een eer om ambassadeur te zijn voor deze campagne. Ik hoop door deze rol jonge meisjes te inspireren en hen te laten zien dat ook zij een plaats hebben in de sport. Ik wil dat ze weten dat hun stem ertoe doet."

20221011_nafi_thiam_lego_1_c_belga.jpg
© Belga

Bezoekje brengen?

Het levensgrote beeld van Nafi Thiam valt nog tot 17 oktober te bewonderen in de lokettenzaal van het station Brussel-Centraal.

Daarna verhuist het beeld naar de Lego-winkel in de Nieuwstraat, waar het tot eind november te zien is.