Nieuwe extra maatregelen tegen corona voor Brussel

© PhotoNews

De Brusselse regering nam dit weekend een aantal extra maatregelen om het coronavirus klein te krijgen. We sommen de belangrijkste voor jou op.

  1. Mondmasker: als je ouder bent dan 12 jaar, moet je buiten altijd een mondmasker dragen, dus ook in het park. Op de fiets moet je je mondmasker niet dragen. Eigenlijk gaan we dus terug naar de situatie van een tijdje terug. 😷
  2. Avondklok: tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends geldt er voortaan in Brussel een avondklok. Dat betekent dat je tijdens die uren (dus eigenlijk vooral ’s nachts) niet naar buiten mag. Tenzij er een noodgeval is en je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet.
  3. Sporten: sportclubs mogen voorlopig geen wedstrijden meer organiseren en als je ouder bent dan 12 jaar dan zal je ook niet meer mogen trainen. Sporttrainingen mogen enkel nog voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  4. School: scholen mogen voorlopig geen uitstappen meer doen. 🎒 Dit weekend besliste de minister van Onderwijs ook dat de herfstvakantie drie dagen langer zal duren. Meer daarover in het artikel 'Herfstvakantie duurt drie dagen langer'.
  5. Bioscopen en musea: in Brussel gaan vandaag ook alle musea en cinemazalen dicht tot 19 november. 🎬
  6. Winkels: alle winkels moeten om 20 uur sluiten en je mag wel met je mama of papa naar de winkel maar niet met heel de familie of een groepje vrienden. 🛒
  7. Thuiswerken: jouw mama en papa moeten vanaf vandaag ook weer van thuis uit werken, tenzij dat hun werk dat niet toelaat, omdat ze bijvoorbeeld in een ziekenhuis of supermarkt werken. 👩‍💻

Al deze maatregelen gelden in heel het Brussels gewest. Ze gaan vanaf vandaag (maandag 26 oktober) in en gelden tot donderdag 19 november.

Lees meer over