Nieuws

Nieuwe muurschildering aan het skatepark van Kapellekerk

© ZIJkant / BRUZZ

De organisaties ZIJkant en WeTopia hebben een nieuwe muurschildering gemaakt aan het skatepark van de Kapellekerk. Jonge vrouwen mochten hun eigen ervaringen op de muur schilderen. Zo willen ze de problemen tonen die jonge vrouwen meemaken.

Wat is (straat)intimidatie nu juist?

Intimidatie is iemand ongewenst aanraken, achtervolgen of lastigvallen. Dat kan op verschillende manieren. De dader probeert via intimidatie het slachtoffer angst te doen voelen en soms zijn of haar acties op die manier te beïnvloeden.

De makers gingen op zoek naar het antwoord op de vraag: "Hoe kunnen we leven in een stad die veilig aanvoelt voor iedereen?" Om deze vraag te beantwoorden, gingen ze in gesprek met jonge vrouwen van verschillende achtergronden over een stukje Brussel dat ze delen: het skatepark van Kapellekerk en de Marollen. Hieruit ontstond het idee van de muurschildering.

ca734dac-bb9f-47e1-96ab-22144f38b35a.jpg
© BRUZZ

Gedaan met intimidatie op straat

"Het is een muurschildering gemaakt door jonge vrouwen, met als boodschap dat vrouwen straatintimidatie beu zijn", zegt Julie van ZIJkant aan BRUZZ. "Het échte probleem is dat jonge vrouwen zich niet welkom voelen in de stad."