Ook in het secundair geen mondmaskers meer op school

© Photonews
| Vanaf 7 maart is het mondmasker op geen enkele school nog verplicht.

Het aantal mensen dat besmet geraakt met het coronavirus en daardoor in het ziekenhuis belandt, blijft dalen. En dat is goed nieuws want daardoor gaat ons land vanaf maandag naar code GEEL. Dat betekent dat een aantal maatregelen wegvallen.

Dit verandert er in code GEEL 🟡

Mondmasker 😷

We beginnen meteen met de belangrijkste aanpassing. Vanaf maandag is een mondmasker op heel veel plaatsen niet meer verplicht.

Naar de film, het theater of de winkel? Dan mag dat mondmasker voortaan in de zak blijven zitten.

Maar het beste nieuws is voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Want ook voor hen is het mondmasker vanaf 7 maart niet meer verplicht op school en in de klas. In het basisonderwijs was dat al sinds 19 februari niet meer nodig, maar nu volgt dus ook het secundair onderwijs.

Ook bij sportactiviteiten of in de muziek- of tekenschool moet het mondmasker nergens meer gedragen worden.

⚠️ Waar is het mondmasker wel nog verplicht?

Op het openbaar vervoer, in het ziekenhuis en in de woonzorgcentra moet je wel nog een mondmasker dragen als je 12 jaar of ouder bent. Dus berg die maskers niet al te ver op.

Ook als je ziek bent 🤒 of als tot een risicogroep behoort, draag je op drukke plaatsen best nog een FFP2-masker.

Coronapas 📱

Iedereen boven de 12 jaar moet vandaag nog een Covid Safe Ticket (of de coronapas) tonen als je bijvoorbeeld naar een concert gaat of naar de film of op restaurant.

Vanaf maandag moet dat niet meer en mogen we die coronapas ook thuislaten.

💡 Verwijder hem best nog niet helemaal van je telefoon, want in sommige landen is een coronapas wel nog nodig. Als je in de paasvakantie bijvoorbeeld met vakantie gaat, komt die coronapas misschien toch nog van pas.

Goede ventilatie 🌬

In de klassen en bij evenementen, bioscopen en theaterzalen blijft een goede ventilatie wel nog belangrijk en is een CO2-meter nodig.