Nieuws

Openbaar vervoer staakt op 9/11: sommige scholen schakelen over op afstandsonderwijs

© Photonews
| Het openbaar vervoer zal woensdag zware hinder ondervinden van de nationale staking.

Morgen (9/11/22) staken de NMBS, MIVB en De Lijn. Veel treinen, bussen, trams en metro’s in Brussel zullen niet rijden of veel te laat komen. Daardoor kan je misschien niet, of te laat, op school geraken.

Help! Ik moet morgen het openbaar vervoer nemen. 😧 Waar kan ik terecht voor informatie? (Klik hier)

  • Op de website van de MIVB, de app, Facebook-pagina, Twitter en Instagram, en op de schermen aan de haltes en in de stations kan je morgen informatie zien over wat wel of niet zal rijden. 🚋
  • Wie morgen de trein neemt, kan voor de laatste informatie terecht op de website van de NMBS, de app, Facebook-pagina, Twitter en op de schermen in de stations.
  • Als je morgen een bus van De Lijn neemt, kan je terecht op hun website, app, Facebook-pagina, Twitter, en op de schermen aan de haltes.

👩‍🏫 Afstandsonderwijs in sommige scholen

Veel leerlingen en leerkrachten geraken morgen niet op school. Daardoor beslisten bijvoorbeeld het Maria-Boodschaplyceum en Koninklijk Atheneum Etterbeek om hun lessen online te laten doorgaan.

Het kan ook zijn dat sommige leerkrachten meedoen met de staking. Hierdoor kan je misschien studie hebben morgen.

🤔 Waarom is er een staking?

De mensen die hier werken, leggen het werk neer omdat ze niet tevreden zijn met de stijgende prijzen voor gas, elektriciteit, voeding en benzine. Ze vinden dit niet kunnen en willen hiermee een signaal geven aan de regering om actie te ondernemen.

Schakelt jouw school morgen over op afstandsonderwijs?

Laat het ons weten in de reacties. 💬