Piep! Volg live de slechtvalkjes in de Brusselse torens

Dat slechtvalken van Brussel houden, wisten we al langer. En ook dit jaar kozen de vogels voor onze hoofdstad om er hun nest te bouwen in drie Brusselse (kerk)torens. 🏰

Op paasmaandag werd in de Sint-Jobkerk in Ukkel het eerste jong geboren, een beetje vroeger dan verwacht. Ondertussen zitten daar al vier kleine slechtvalkjes in het nest.

Ook in andere torens maakten slechtvalken al een nest. In de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het centrum van Brussel braken de slechtvalkjes zondag voor het eerst door hun eierschaal. "Het valkenjong is nog niet uit het ei, maar we horen het al piepen. Het jong begint al te communiceren met zijn moeder. Het proces gaat nog de hele dag duren", zei Didier Vangeluwe, vogelkenner van het Museum voor Natuurwetenschappen, zondag.

Het derde nest bevindt zich in de belforttoren van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe. Daar worden er vier eieren uitgebroed, maar is er voorlopig nog geen teken van nieuw leven.

Het leuke nieuws is dat je de drie nesten live kan volgen. In alle torens hangen namelijk camera's waarmee je de bewegingen in het nest kan volgen. Wie weet zie jij zo wel een slechtvalkje geboren worden! 🦅

Live kijken naar de slechtvalkjes

Op de website van Valken voor Iedereen kan je de webcams bekijken die in de drie torens op de nesten gericht zijn. Je vindt er ook heel wat interessante informatie over slechtvalken.

Lees meer over