Reuzin Amal stopt in Brussel op 6 en 7 oktober

Amal bij haar aankomst in Brussel.

‘Little Amal’ is een grote pop die een Syrisch meisje op de vlucht voorstelt. In juli begon ze aan haar tocht in Turkije en op 6 en 7 oktober komt ze langs Brussel. En dat wordt gevierd!

Amal staat symbool voor alle kinderen die wereldwijd op de vlucht zijn, op zoek naar een nieuw en beter leven. In juli verliet de pop de stad Gaziantep aan de Turks-Syrische grens. Zo vertrok ze op een lange reis van 8.000 kilometer door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. In november komt ze daar in Manchester aan.

Op woensdag 6 en donderdag 7 oktober wandelt Amal door Brussel.

  • Om 14 uur start ze op het Muntplein. Daar gaat het Kinderkoor van De Munt zingen voor haar.⁠
  • Vanaf 14.30 uur zal ze zich verplaatsen naar de voetgangerszone en via Fontainas, Anneessens, Anderlechtsepoort naar de slachthuizen van Anderlecht gaan. Daar zullen dansers en artiesten van Circus Zonder Handen om 17 uur voor een spektakel zorgen.
  • Donderdag om 12 uur ontvangt Amal in het Maximiliaanpark een cadeau dat gemaakt is door 150 Brusselse schoolkinderen.
  • Om 13 uur reist ze van het Pantsertroepplein terug naar het Muntplein. Daar zullen verschillende kinderen brieven voorlezen die door kinderen van over de hele wereld aan Amal geschreven zijn. De brieven zullen voorgelezen worden in verschillende talen. Ze krijgen hulp van slamartiesten en dichters. Daarna reist Amal weer verder, naar Antwerpen!

Meer weten over Amal? 👇

Extra info kan je ook hier vinden: https://www.walkwithamal.org/

Lees meer over