Nieuws

'Slay' en 'smash' zijn Kinder- en Tienerwoord van 2022

© pngtree

Smash, skeer, aina of slay. Voor ouderen klinkt het misschien als onzin, voor jongeren zijn het dé woorden van 2022. Zoals elk jaar gingen de nieuwskanalen Karrewiet en nws.nws.nws de voorbije weken op zoek naar het Kinder- en Tienerwoord van het Jaar. En de resultaten zijn nu binnen.

Het Kinderwoord van het Jaar is ‘slay’. 🥇 Dat wordt vaak op sociale media gebruikt om bijvoorbeeld te zeggen dat iemand er goed uitziet of een mooie outfit aanheeft. Als je ‘slay’ zegt, wil je dus eigenlijk een compliment geven. Karrewiet verzamelde meer dan 50.000 stemmen, en 47 procent daarvan was voor het woord 'slay'. Andere kanshebbers waren ‘aina’, ‘skeer’, ‘kaulo’ en ‘gast’.

Bij tieners was ‘smash’ dan weer heel populair in 2022, met 39 procent van de stemmen. Als je iemand mooi vindt en wel ziet zitten, dan zeg je: "smash". 🥰 Het tegenovergestelde van ‘smash’ is ‘pass’, daarmee wil je zeggen dat iemand niet je type is. Op de tweede en de derde plaats voor Tienerwoord van het Jaar volgden ‘slay’ (25 procent) en ‘aina’ (14 procent).

De winnaars van de voorbije jaren:

  • 2021: Ma stobbe (Kinderwoord) - Bestie (Tienerwoord)
  • 2020: Ewa drerrie (Kinderwoord) - Simp (Tienerwoord)
  • 2019: Karma (Kinderwoord) - Yeet (Tienerwoord)

Gebruik jij deze woorden ook vaak?

Laat het ons weten in de reacties 👇