Stap mee voor het klimaat op 10 oktober

© Photonews

Zit jij in met het klimaat? Dan kan je deze zondag 10 oktober samen met Youth For Climate en heel wat andere organisaties meestappen in een nieuwe Klimaatmars in Brussel!

Op 10 oktober organiseert de Klimaatcoalitie weer een klimaatmars: #BackToTheClimate 🌳 De extreme weersomstandigheden die steeds vaker ook in ons land gebeuren, zijn volgens hen een reden om aan de alarmbel te trekken.

Ze vinden dat het dringend tijd is dat de regering iets aan de klimaatcrisis doet, en hopen dat de mars een sterk signaal is 💪 Meer dan 80 organisaties doen mee, zoals Youth For Climate, Greenpeace en heel wat jeugdbewegingen.

Het protest wordt nu georganiseerd omdat er binnenkort een Europese top en een grote klimaattop in Glasgow aankomen. Daar worden belangrijke beslissingen gemaakt over hoe we de opwarming van de aarde zullen tegengaan.

Waar en wanneer?

De Klimaatmars begint om 13 uur aan Brussel-Noord, en eindigt met een evenement in het Jubelpark.

Onderweg zal er vanalles te zien en beleven zijn rond verschillende klimaatthema’s.

Door de coronapandemie was de laatste klimaatmars al een hele tijd geleden. De organisatoren mikken nu op 50.000 deelnemers, en roepen iedereen op om zo goed mogelijk de gezondheidsmaatregelen te volgen 😷