Nieuws

Stromae wint recordaantal MIA's, Angèle blijft met lege handen

© Michael Ferire
| Stromae

Gisterenavond werden de MIA’s, de jaarlijkse Vlaamse muziekprijzen, uitgereikt in Paleis 12. De grote winnaars zijn dit jaar Stromae en Pommelien Thijs: zij mochten allebei drie MIA’s mee naar huis nemen. Angèle was zeven keer genomineerd maar won in geen enkele categorie.

Wat zijn de MIA's?

MIA's is kort voor Music Industry Awards. Het zijn Vlaamse muziekprijzen die sinds 2007 elk jaar worden uitgereikt door de VRT. Een groot deel van de MIA's zijn publieksprijzen. Dat wil zeggen dat het publiek kan stemmen om de winnaar te bepalen.

Oscar and the Wolf opende de show vanop de hoogste bol van het Atomium, waar hij zijn nummer ‘Warrior’ speelde.

Er waren dit jaar weer heel wat Brusselaars bij de genomineerden. Stromae kon drie van zijn negen nominaties verzilveren. Dat deed hij voor de categorieën ‘auteur/componist’, ‘live act’ en ‘videoclip’, voor zijn lied ‘L’Enfer’.

Zijn totaal aantal MIA’s komt daarmee op twintig. Een absoluut record in de vijftienjarige geschiedenis van de awardshow. 😮

Andere Brusselaars hadden minder geluk

Angèle was genomineerd in wel zeven categorieën. Maar in geen enkele kon de zangeres een MIA bemachtigen. Zowel in de categorie ‘hit van het jaar’ als ‘solo vrouw’ moest ze het afleggen tegen Pommelien Thijs, die net als Stromae drie MIA’s kon veroveren. 🏆

En ook het Brussels hiphoptalent viel niet in de prijzen gisteren. Stikstof en Zwangere Guy waren allebei genomineerd, maar konden geen van beiden een award mee naar huis nemen.

In totaal heeft Zwangere Guy al veertien MIA-nominaties op zijn naam, maar hij heeft er nog nooit één gewonnen.

Heb jij ook gekeken naar de MIA's? 👀

Laat ons in de reacties weten wat je ervan vond!