Nieuws

Union-trainer Karel Geraerts volgt Felice Mazzu op als 'coach van het jaar'

© PhotoNews
| Karel Geraerts, hoofdtrainer van voetbalclub Union Saint-Gilloise.

Karel Geraerts, de trainer van voetbalclub Union Saint-Gilloise, heeft maandag de twaalfde Trofee Raymond Goethals gewonnen. 🏆 Dat is een prijs voor de beste Belgische coach van het jaar. Hij volgt daarbij Felice Mazzu op, die tot vorig jaar trainer bij Union was.

Andere genomineerden waren Wouter Vrancken van competitieleider KRC Genk en Carl Hoefkens, ex-coach van Club Brugge. Maar de 41-jarige Geraerts heeft dus gewonnen.

Wat is de Trofee Raymond Goethals?

Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Belgische voetbalcoach. ⚽ De jury bestaat uit vroegere coaches van de Rode Duivels, eerdere winnaars van de trofee, scheidsrechters en leden van de organisatie.

De prijs wordt sinds 2011 uitgereikt en is vernoemd naar Raymond Goethals. Hij won onder andere in 1978 de Europacup met Anderlecht.

In een reactie zegt Geraerts dat hij "trots en fier is, maar op het einde is het ploegbelang altijd het belangrijkste."

"Ik kan niet klagen over het voorbije jaar. We hebben in alle competities goede resultaten behaald: het kampioenschap, de beker en de Europese competitie. Heel Union heeft het goed gedaan", zegt Geraerts.

Union zet dit seizoen de knappe resultaten verder die de ploeg in 2021-2022 met ex-coach Mazzu behaalde. Geraerts was toen nog assistent van Mazzu, en nam dit seizoen zijn positie van hoofdtrainer over.

Brusselaar Bilal El Khannous is beste debutant

Elk jaar wordt ook de Prijs Dominique D’Onofrio uitgereikt aan de beste debutant in de Jupiler Pro League. Dit jaar is dat de Belgisch-Marokkaanse Bilal El Khannous (Racing Genk).

De 18-jarige El Khannous, die in het Brusselse is geboren, speelde voor zijn transfer naar Racing Genk tien jaar bij de jeugd van RSC Anderlecht. Ondertussen speelt hij ook bij het Marokkaanse nationale elftal.