Vanaf week voor paasvakantie iedereen elke dag naar school

© Bart Dewaele

Voor wie in het eerste en tweede middelbaar zit, zal het binnenkort weer wat drukker worden op school en op de speelplaats. Vanaf maandag 29 maart mogen immers ook de leerlingen van het derde tot het zesde middelbaar opnieuw voltijds naar school.

UPDATE

Woensdag 17 maart hebben de minister en mensen uit het onderwijs beslist dat leerlingen vanaf het derde middelbaar pas na de paasvakantie opnieuw voltijds naar school mogen. Dus niet op 29 maart, maar op maandag 19 april. Lees hier meer.

Deze week zaten verschillende mensen uit het onderwijs samen met minister van Onderwijs Ben Weyts en enkele virologen. 🗣️

Zij hebben beslist dat de leerlingen van de tweede en derde graad van het secundair onderwijs (3e tot en met 6e middelbaar) al vanaf maandag 29 maart opnieuw alle dagen les mogen krijgen op school.

Dat is dus de week voor de paasvakantie en vroeger dan wat vorige week op het Overlegcomité beslist werd. Voorwaarde is wel dat de coronacijfers blijven dalen.📉

Nu nog even deeltijds

Vandaag mogen in het secundair onderwijs enkel de leerlingen van het eerste en tweede jaar elke dag naar school. De hogere jaren mogen maar de helft van de tijd naar school en moeten de andere helft van thuis uit les volgen.

En nu maar duimen dat de coronacijfers de juiste kant blijven uitgaan.🤞