Nieuws

Verbod op TikTok in het Brussels Parlement. Wat is jouw mening?

© PhotoNews

Het Brussels Parlement, de regering en het stadsbestuur verbieden de applicatie TikTok op de werktelefoons van hun medewerkers. Bovendien kan niemand de applicatie nog gebruiken via hun internetnetwerken. Dit is wat je moet weten.

🤔 Waarom een verbod?

De Staatsveiligheid en het Centrum voor Cybersecurity in België raadden vorige week het verbod aan. Volgens hen zouden er via TikTok gevoelige gegevens uit e-mails, WhatsApp-groepen, of bestanden gestolen kunnen worden.

🤔 Wie zou die gegevens stelen?

In een interview met nieuwssite LN24 zegt premier De Croo dat “TikTok een Chinees bedrijf is dat verplicht zou zijn om samen te werken met de Chinese inlichtingendiensten.”

Het zou dus de Chinese overheid zijn die deze gegevens steelt.

🤔 Staat het verbod al vast?

Het gaat over een tijdelijk verbod van zes maanden dat nog herzien kan worden. Het stadsbestuur van Brussel liet al weten dat ze een onderzoek gestart is naar de gevaren van alle sociale netwerken op hun computers en telefoons.

Momenteel geldt het verbod ook in de Vlaamse en federale (= landelijke/nationale) regeringen.

🤔 Kunnen deze mensen dan nooit meer op TikTok scrollen?

Het verbod geldt enkel voor toestellen waarmee deze mensen werken. Als zij een persoonlijke telefoon hebben waarop geen informatie van hun werk staat, mogen ze de applicatie wel gebruiken op dit toestel.

Maar wat denken jullie van zo'n verbod? 

BRUZZKet ging langs bij het zesde leerjaar van de GO! basisschool Carolus Magnus voor hun mening. Bekijk het hier. 👇 

Wat is jouw mening?

Laat het ons weten in de reacties! 💬

Lees meer over