Nieuws

Vlaamse Scholierenkoepel wil meer AI in de klas

© Shutterstock

De Vlaamse Scholierenkoepel adviseert scholen om meer kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken in de klas. In de afgelopen maanden heeft de Scholierenkoepel 11.000 leerlingen ondervraagd over het gebruik van AI voor schoolopdrachten.

Wat is AI?

Artificiële Intelligentie (AI) of kunstmatige intelligentie is een technologie die computers laat 'denken'. Computers kunnen zichzelf zo verbeteren zonder hulp van mensen.

Voorbeelden van AI zijn ChatGPT en Gemini. Ook virtuele assistenten zoals Siri en Google Assistent gebruiken de AI-technologie. 

Bijna de helft van de ondervraagde leerlingen gebruiken AI om hen te helpen bij hun schoolwerk. Daarom wil de Vlaamse Scholierenkoepel, een organisatie voor en door scholieren, ervoor zorgen dat leerlingen hier op een goede manier mee leren omgaan. Dat kan door deze nieuwe technologie te gebruiken tijdens de lessen.

In de klas kan AI gebruikt worden om opdrachten uit te leggen, teksten na te kijken, een samenvatting te maken of gewoon om inspiratie te geven tijdens opdrachten.

Dit vinden de leerlingen van basisschool ‘t Regenboogje 👇

Lees meer over