Zo zal Winterpret 2022 eruitzien

© Stad Brussel

Op vrijdag 25 november start het nieuwe Winterpret-seizoen. Dit jaar is het weer helemaal corona-vrij! Lees hier wat je allemaal kan doen in het centrum van Brussel én in nog veel meer verschillende wijken van de stad. ⛄ P.S: Onderaan het artikel vind je terug hoe je tickets kan winnen voor enkele attracties. 🎁

❄️ Kerstmarkt

Op verschillende plaatsen in Brussel is er een kerstmarkt. In totaal zijn er meer dan 200 chalets, waar je bijvoorbeeld geschenken of eten kan kopen. Op het Sint-Katelijneplein, aan de Beurs, op het Muntplein en op het De Brouckèreplein zal je de meeste chalets vinden. 🏚️

❄️ Attracties

 • Kerstboom: De Kerstboom op de Grote Markt speelt een belangrijke rol voor Winterpret. Op 25 november om 18 uur gaan de lichtjes voor het eerst aan. Dat betekent meteen ook de start van Winterpret 2022.
 • Schaatsbaan: Door de hoge energieprijzen was het even onduidelijk of de schaatspiste op het De Brouckèreplein zou komen of niet. Maar het stadsbestuur heeft beslist: de schaatsbaan komt! Ze is alle dagen open, tot 8 januari. Voor volwassenen kost het 10 euro en voor kinderen 5 euro. Ook in het Ter Kamerenbos komt er opnieuw een ijsbaan. ⛸️
 • Reuzenrad: Op het Sint-Katelijneplein kan je het feestelijke Brussel zien vanop 55 meter hoogte. En dat tot 1 januari. Voor volwassenen kost een ticket 9 euro. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan betaal je maar 6 euro.
 • Curling (❗ nieuw) : Er komen voor het eerst drie curlingbanen op het Muntplein. Curling is een soort van petanquespel op ijs. Je kan er telkens 30 minuten spelen. Het is 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor -16 jarigen.
 • Ice Monster: Het prehistorische monster bevindt zich op de Vismet. Je kan door het monster lopen, maar pas op! De doortocht is 45 meter lang, vol met angstaanjagende effecten. Een ticket kost 5 euro.

Wil je meer weten over alle attracties? Klik dan hier.

❄️ Lichtfestival

 • Dit jaar staat de Kartuizerswijk (tussen de Sint-Goriks- en Dansaertwijk) centraal. Er is een wandeling van 45 minuten, langs verschillende interactieve lichtcreaties.

 • Op de Grote Markt is er een grote klank- en lichtshow. Die duurt telkens 8 tot 10 minuten, tussen 17 en 22 uur.

 • De gevel van de Sint-Katelijnekerk is helemaal verlicht. Het lijkt op een digitaal sneeuwdeken.

 • Ook in het Ter Kamerenbos kan je verschillende lichtinstallaties gaan bewonderen.

❄️ Buiten het centrum

In drie verschillende Brusselse wijken is het Winter Pop. Dat is een gezellig rondreizend dorp in de vrolijke sfeer van Winterpret. Er zijn dan concerten, fanfares, dans,... Dolle pret verzekerd!

 • In Neder-Over-Heembeek (2-4 december)
 • Op het Ambiorixsquare (9-11 december)
 • In Laken (16-18 december)
winter_pop_10.jpg
© Stad Brussel

----------- 🎁 WEDSTRIJD 🎁 ------------

Wist je dat je via ons Instagramaccount tickets kan winnen voor de schaatsbaan, het ijsmonster en het reuzenrad? Ga snel naar onze pagina en waag je kans door te reageren onder de post over Winterpret.